20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Ενημέρωσης για τη Γυναικολογική Ογκολογία

Κάθε χρόνο, περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με γυναικολογικό καρκίνο, ένα σύνολο καρκίνων που προέρχονται από τα αναπαραγωγικά όργανα και περιλαμβάνουν τον καρκίνο των ωοθηκών, τον καρκίνο του ενδομητρίου/μήτρας, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του κόλπου και τον καρκίνο του αιδοίου καθώς και σπάνιους τύπους γυναικολογικού καρκίνου. Ωστόσο, λόγω της θέσης του όγκου και της φύσης των συμπτωμάτων και των θεραπειών αυτών των καρκίνων, οι ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με κοινωνικό ρατσισμό.

 
Η ομάδα ασθενών «Εριφύλη» Πρωτοβουλία ασθενών για τους γυναικολογικούς καρκίνους συμμετέχει στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που γίνονται σε όλο τον κόσμο, όλο τον μήνα του Σεπτέμβρη με αποκορύφωμα την 20η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, World GO Day, με κοινό στόχο φέτος, να ρίξει φως σε ένα συχνά παραμελημένο θέμα το οποίο επηρεάζει βαθιά τις ζωές των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο, το στίγμα και την καταπολέμηση του.

Σχετικά με την ομάδα ασθενών “Εριφύλη” Πρωτοβουλία ασθενών για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Η ομάδα “Εριφύλη” επανιδρύεται τον Σεπτέμβριο του 2024 με στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει, να προτρέψει τις γυναίκες να αναλάβουν δράση, για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Να βοηθήσει να ξεπεραστεί το στίγμα που αυτή η ασθένεια φέρει. Να αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και σύμπραξης γυναικών πανελλαδικά. Να απαιτήσει για την καλύτερη δυνατόν θεραπεία για κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά.