20 Απριλίου, 2024

Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός: Έκαναν αίτημα για αποφυλάκιση

Αίτημα για αποφυλάκιση έκανε, ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης,.

Την έξοδο τους, από τις φυλακές Δομοκού, ζήτησαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της οργάνωσης.

Προκλητικός για ακόμα μία φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη δικαστική αίθουσα για να υποστηρίξει το αίτημα αποφυλάκισης.

«Τρεισήμισι χρόνια φυλακής σκαστά για τι; Για τις ομιλίες; Από πότε οι ομιλίες αποτελούν εγκληματική οργάνωση. Όλα είναι γενικότητες. Λένε ότι στη Χρυσή Αυγή, υπήρχε ιεραρχία. Σε ποιο κόμμα δεν υπάρχει ιεραρχία;» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει ούτε παράβαση του ΚΟΚ. Δεν είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο» υποστήριξε η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή.

Ο Γιάννης Λαγός επέλεξε να μην μεταχθεί στη δικαστική αίθουσα και υπέβαλε το αίτημα αποφυλάκισης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

«Ο σωφρονισμός του Γιάννη Λαγού απέτυχε διότι συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν εκδικείται τους κρατουμένους» δήλωσε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Γιάννης Ζωγράφου.

Οργή της προέδρου

Την έντονη αντίδραση της προέδρου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκάλεσε το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα άφηναν τους περίπου 50 οπαδούς του Ηλία Κασιδιάρη να τον χειροκροτούν.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε την αποφυλάκιση του από το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για πρώτη φορά ενώ ο Γιάννης Λαγός για τρίτη. Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των αιτημάτων στις 19 Δεκεμβρίου.

πηγή: MEGA TV