28 Ιουνίου, 2024

Οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά: 4 χρήσιμα tips για να περάσετε καλά

Μετά από μέρες πακεταρίσματος, λίστας με τα απαραίτητα και γενικότερα πολλή προεργασία και προετοιμασία ήρθε η ώρα να μπείτε σε καλοκαιρινό mood. Αλλά αυτή η κατάσταση συνήθως «πηγαίνει» μαζί με άμμο στο στόμα του μωρού σας ή με εσάς να φωνάζετε «πρόσεχε » όταν το νήπιο παιδί σας πηδά από τον βατήρα της πισίνας.

Οι διακοπές μπορεί να είναι πιο δύσκολες από τη ζωή στο σπίτι για πολλούς λόγους όπως επειδή βγαίνουν αμέσως από τη ρουτίνα τους, ξυπνούν πιο αργά και γενικά γκρινιάζουν.

Βρίσκονται σε ένα νέο περιβάλλον, όπου το γυάλινο βάζο στο διπλανό τραπεζάκι μοιάζει με ένα ωραίο παιχνίδι σα μία μπάλα που θα μπορούσαν να παίξουν με τα αδέρφια τους.

Αλλά δε χρειάζεται να είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή οι διακοπές σας. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά tips για να γλιτώσετε από άγχος, φωνές και μερικά κροκοδείλια δάκρυα.

5 χρήσιμες συμβουλές για ξέγνοιαστες οικογενειακές διακοπές
1. Πηγαίνετε δύο διακοπές
Αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, το να πάτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς παιδιά ως ξεχωριστό γεγονός από το οικογενειακό σας ταξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη σχέση σας ως ζευγάρι.

Η μία είναι για να χαλαρώσετε και η άλλη για να προσφέρετε στα παιδιά σας να βιώσουν την εμπειρία του ταξιδιού και της περιπέτειας ..

Για να τα καταφέρετε, ίσως χρειαστεί να αποταμιεύσετε κάτι παραπάνω και ίσως η εκδρομή το Σαββατοκύριακο με τον σύντροφό σας να είναι κάπου κοντά.

2. Κάντε το ένα ταξίδι «παιχνίδι»
Πώς μπορείτε να κάνετε το ταξίδι σα παιχνίδι; Πηγαίνετε παρέα με μια άλλη οικογένεια με την οποία ξέρετε ότι τα παιδιά σας τα πάνε καλά, εξασφαλίζοντας ότι θα παίζουν όλα μαζί αντί να γκρινιάζουν στην παραλία.

Μία τέτοια επιλογή θα δημιουργήσει μία υπέροχη ανάμνηση και θα φέρει λιγότερα παράπονα και περισσότερη χαλάρωση για όλους.

3. Κανονίστε το μπέιμπι σίτινγκ από πριν
Όταν φεύγετε χωρίς τα παιδιά, κανονίστε πότε θα έρθει και πότε θα φύγει η μπέιμπι σίτερ ή εάν τα αφήνετε στους γονείς σας, ενημερώστε τους εκ των προτέρων και όχι μια εβδομάδα πριν λείψετε.

4. Κρατήστε τις διακοπές απλές
Μπορεί να είναι δελεαστικό να γεμίσετε το πρόγραμμά σας με βόλτες σε μακρινές παραλίες, περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία και ολοήμερες επισκέψεις σε θεματικά πάρκα. Τι θα γινόταν όμως αν απλά καθόσασταν κάπου και απολαμβάνετε τη θάλασσα ή την πισίνα ;

Ίσως διαπιστώσετε ότι ένα πιο «μίνιμαλ» πρόγραμμα, βοηθά τα μικρά σας να καθιερώσουν ξανά μια ρουτίνα και ότι εξακολουθούν να διασκεδάζουν το ίδιο καλά χωρίς τα πρόσθετα έξοδα και την πίεση .

mothersblog.gr