1 Δεκεμβρίου, 2023

Ικανοποίηση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της ΚΤΥΠ Α.Ε

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΚTΥΠ Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.), αρμόδιο κρατικό κατασκευαστικό φορέα για όλες τις δημόσιες κτηριακές υποδομές όπως νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα.

Στο επίκεντρο της πρόσφατης σύσκεψής του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚTΥΠ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής σχολικών υποδομών στην Π.Ε. Ηρακλείου, η εξέλιξη της δημοπράτησης του Ευρωπαϊκού Σχολείου και η ανάγκη της ενίσχυσης των δημοσίων κτιρίων αρμοδιότητας ΚΤΥΠ Α.Ε. σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε αυτά.

Επιπλέον ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τη Διοίκηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. για την επικείμενη παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε συνολικά 11 μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία :
• το Νηπιαγωγείο Γέργερης,
• το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας,
• το Νηπιαγωγείο Καπαριανών,
• το 1ο Νηπιαγωγείο Γαζίου,
• το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας,
• το 16ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου,
• το 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου,
• το 24ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου,
• το Δημοτικό Καπαριανών,
• το Γυμνάσιο Γουβών και
• το Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραλάβουν βιβλιοθήκες, γραφεία, έδρες, πίνακες, θρανία, καθίσματα, παγκάκια, μαγνητικούς πίνακες, κασετίνες παιδαγωγικού υλικού, χαρτοθήκες, παιχνίδια και άλλα πολύ χρήσιμα υλικά σχολικού εξοπλισμού.
Η αποστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραλαβής κατά το προηγούμενο διάστημα αντίστοιχου σχολικού εξοπλισμού, επίσης από την ΚΤΥΠ Α.Ε., στο Δημοτικό Αγίου Μύρωνα, στο Λύκειο Αγίου Μύρωνα, στο Δημοτικό Βασιλείων, στο Λύκειο Γουβών, στο Νηπιαγωγείο Δαφνών, στο 34ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στο 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 10 Λύκειο Ηρακλείου, στο 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου, και στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού, ικανοποιώντας έτσι το σύνολο των σχολικών αιτημάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αλλά της Υποεπιτροπής για θέματα ΑΜΕΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας σε συνάντηση που είχα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. κ. Γιάνναρη και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κατσίπο, συζητήσαμε για την κατασκευή σχολικών κτιρίων και για τη βελτίωση προσβασιμότητας δημοσίων κτιριακών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Επιπλέον ενημερώθηκα σχετικά με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαδικασιών δημοπράτησης του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

Τέλος, συζητήσαμε σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων των μονάδων εκπαίδευσης σε σχολικό εξοπλισμό.

Είμαστε σε άριστη συνεργασία με την ΚΤΥΠ.Α.Ε. και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να μεταφέρω προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά τις σχολικές εγκαταστάσεις και την παροχή υλικοτεχνικού σχολικού εξοπλισμού στην περιοχή μας.

Στόχος μας είναι η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και των έργων που αφορούν τις κτηριακές υποδομές της Περιφερειακής μας Ενότητας, για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά και τους συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας μία ποιοτική και χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές.»