16 Οκτωβρίου, 2024

Ηγουμενίτσα: Πυρκαγιά σε όχημα που βρισκόταν σε γκαράζ πλοίου

Το απόγευμα της Τρίτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ.Ε. όχημα (τύπου camper), το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ Νο 6 του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30.

 Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια φόρτωσης του πλοίου, μέλη του πληρώματος αντιλήφθηκαν καπνό να βγαίνει από τους αεραγωγούς του οχήματος και προέβησαν στην κατάσβεση με την χρήση των πυροσβεστικών μέσων του πλοίου.
 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε έτερα οχήματα ή τμήματα του πλοίου. Το όχημα μεταφέρθηκε στην προβλήτα του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Το πλοίο επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η αξιοπλοΐα του πλοίου δεν επηρεάζεται από το περιστατικό.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το «HELLENIC SPIRIT» απέπλευσε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για Ανκόνα Ιταλίας με 373 επιβάτες, 41 φορτηγά, 131 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 1 ρυμουλκούμενο, 1 λεωφορείο, 5 δίκυκλα, σαράντα ένα οχήματα τύπου camper και 81 άτομα πλήρωμα.