16 Ιουλίου, 2024

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέα μαζική διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών (pics,vid)

Στους δρόμους βρέθηκαν ξανά οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων με κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, σε όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον εκπαιδευτικό κόσμο να αντιστέκεται στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διατρανώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, πλήθος φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, για την διαμαρτυρία κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ακούστε τι είπαν σε δηλώσεις τους από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Αρετή Σπαχή, η Ελένη Τρούλη μέλος ΕΛΜΕ, ο Γιώργος Μακράκης Πρόεδρος Συλλόγου ΠΕ ν. Ηρακλείου ‘Δ.Θεοτοκόπουλος’ αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και μέλος Εκτ.Επιτρ. ΑΔΕΔΥ, ο Κώστας Μάρτης αντιπρόεδρος Φοιτητών Φυσικού Τμήματος Π.Κ. και Στέλλα Ευσταθίου από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ιατρικής Π.Κ.
Δείτε το βίντεο:

Στην Αθήνα είναι έγινε συγκέντρωση από τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι λένε"Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!".

Ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και απαιτούν:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίηση της για υπονόμευση των δράσεων του Συλλόγου.

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.