16 Απριλίου, 2024

Ειδικό δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τον Νίκο Παππά

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά, ενώ για τον Χρήστο Καλογρίτσα αποφασίστηκε χρηματική ποινή. 
Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε αντίθεση με την εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, πρότεινε την επιβολή ποινής ενός έτους στον Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ’ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η δήλωση.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση.

 

madata.gr