22 Νοεμβρίου, 2024

Η Βόρεια Κορέα έδωσε 10.000 στρατιώτες στον Πούτιν να πολεμήσουν στην Ουκρανία (vid)

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα έδωσε στη Ρωσία περίπου 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς το Κρεμλίνο προτιμά για πολιτικούς κυρίως λόγους να χρησιμοποιεί μισθοφόρους αντί για Ρώσους στρατιώτες. Μετά τον ισχυρισμό του Ζελένσκι ότι η Πιονγιάνγκ έστειλε στρατιώτες στη Ρωσία, η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας υποστήριξε τα λεγόμενά του, αναφέροντας ότι εντόπισε σχετικές κινήσεις.

 
«Η υπηρεσία αντιλήφθηκε από τις 8 έως τις 13 (Οκτωβρίου) ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε τις ειδικές της δυνάμεις στη Ρωσία σε μεταγωγικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού, επιβεβαιώνοντας την έναρξη της στρατιωτικής ανάμειξης της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο της Ουκρανίας», ανέφερε ανακοίνωση που βγήκε στη δημοσιότητα.

Δείτε την σχετική ανάρτηση με το βίντεο:

Επίσης, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ-Γιολ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας με υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάμειξη των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Πληροφορίες υποστήριξαν ότι αναπτύχθηκαν 1.500 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο Βλαδιβοστόκ για να εκπαιδευτούν, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί. Ο Άντον Γκεραστσένκο, τέως σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, ανήρτησε σχετικό βίντεο στην πλατφόρμα Χ που φέρεται να δείχνει την εκπαίδευσή τους.

 
Επικαλούμενος ερευνητές του ανεξάρτητου μη κυβερνητικού ιδρύματος OSINT, ανέφερε ότι η εκπαίδευση γίνεται σε στρατιωτικό κέντρο στη Σεργκεγιέβκα στο Πριμόρσκι Κράι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ρωσικής επικράτειας και συνορεύει με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί Βορειοκορεάτης στρατιώτης στο μέτωπο της Ουκρανίας, με αναλυτές να υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που πράγματι ετοιμάζονται να πολεμήσουν για λογαριασμό της Ρωσίας, πιθανώς αυτό γίνει μετά τον χειμώνα, όπου θα χρειάζονται δυνάμεις για τις επιθέσεις.
 
Σημειώνεται, ότι Βόρεια Κορέα και Ρωσία έχουν συνάψει στρατιωτική συνεργασία, αλλά μόνο σε επίπεδο υλικού, με τη Μόσχα να αγοράζει κυρίως βλήματα πυροβολικού, τα οποία καταναλώνουν διαρκώς οι δυνάμεις της.