3 Μαΐου, 2024

Η συνέντευξη του Σωτήρη Θεοδωρίδη στο Athlitika.news

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο σέντερ φορ, Σωτήρης Θεοδωρίδης που ξεχώρισε πέρυσι με τη φανέλα του ΑΟΑΝ, στον Κρητικό όμιλο.
Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟ Πόρου, μίλησε στο Athlitika.news και τη δημοσιογράφο Μαρία Ξενάκη.

Η συνέντευξη του Σωτήρη Θεοδωρίδη στην δημοσιογράφο Μαρία Ξενάκη:

  1. Σωτήρη, κάτοικος Κρήτης για ακόμα μια χρονιά και πιο συγκεκριμένα Ηρακλείου, για λογαριασμό του ΑΟ Πόρου. Η εμφάνισή σου δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση της ομάδας και φυσικά τον προπονητή. Τι σε ώθησε να πεις το ναι ;

«Κάτοικος Κρήτης για άλλη μια φορά, σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί μου αρέσει εδώ πέρα πάρα πολύ. Τώρα όσο αναφορά η προσέγγιση που μου έκανε και ο Πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδα ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, διότι θεωρώ ότι μου έδειξαν ότι με θέλουν πολύ και δεν είχα ενδοιασμούς στον να δεχτώ την πρόταση του Πόρου».

2) Πιστεύεις ότι η παρουσία σου θα δώσει άλλη πνοή στην ομάδα; είσαι άνθρωπος που όταν βάλει κάποιο στόχο τον υλοποιεί.

«Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν και που θα αποκτηθούν στην διάρκεια της μεταγραφική περιόδου θα δώσουν μια ευχάριστη πνοή στην ομάδα, ούτως ώστε η ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει ο προπονητής και η διοίκηση από την αρχή της χρονιάς».

«Όσο αναφορά για εμένα θεωρώ ότι, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Πόρου και από εκεί και πέρα θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

3) Φέτος η διοίκηση του κ. Ασσαργιωτάκη , έβαλε ψηλά τον πήχη και επέλεξε στο τιμόνι της ομάδας ένα προπονητή που μόνο επιτυχίες έχεις στην επαγγελματική του πορεία. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές διαθέτουν ανάλογη εμπειρία στην κατηγορία αυτή, πιστεύεις ότι θα κάνετε τη διαφορά; Μην ξεχνάμε ότι όμιλος της Κρήτης έχει πολύ δυνατές ομάδες.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο φέτος, σε αυτό τον ανταγωνιστικό όμιλο της Γ Εθνικής που είναι απαιτητικός όμιλος, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δούμε την ομάδα να πρωταγωνιστή και να την δούμε όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα».

4) Διανύουμε μια περίοδο πρωτόγνωρη για όλους, με την πανδημία. Πόσο σε έχει επηρεάσει αυτό; αλλά και πόσο αρνητικό ήταν για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες γενικά;

«Όπως και εμένα αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τις διοικήσεις σε όλες τις ομάδες της χώρας και όχι μόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο μας έχει επηρεάσει η πανδημία. Η μόνη μου ευχή είναι να περάσει όσο τον δυνατό γρηγορότερα όλο αυτό και να μην ξανά έχουμε τις περσινές καταστάσεις με τις διακοπές πρωταθλημάτων, ούτως ώστε να εξελιχθεί η χρονιά ομαλά και να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο το ποδόσφαιρο».

5) Θα ήθελα να μου πεις τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο και αν έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή που θαυμάζεις, είναι πηγή έμπνευσης για σένα, ώστε να γίνεις ακόμα καλύτερος.

«Το ποδόσφαιρο για εμένα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι να κλοτσάω μια μπάλα και να τρέχω μέσα σε ένα γήπεδο, είναι κάτι που αγαπώ πολύ και θέλω να συνεχίσω να το κάνω για αρκετά χρόνια, όσο μπορώ να το κάνω. Τώρα από εκεί και πέρα σίγουρα έχω κάποια πρότυπα, κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν στην ίδια θέση που αγωνίζομαι και εγώ και μου δίνουν έμπνευση».

«Αυτοί είναι σίγουρα όπως ο Λεβαντόφσκι, ο Μπενζεμά και πιστεύω ότ βλέποντας κάτι τέτοιους παίκτες σίγουρα μόνο θετικά πράγματα έχεις να πάρεις».

6) Συμφωνείς ο κάθε προπονητής να δίνει ευκαιρία και σε νεότερους ποδοσφαιριστές , να έχουν χρόνο συμμετοχής σε αγώνες; αυτό βοηθάει τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα πιο πολύ; τον αθλητισμό;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό τα νέα παιδιά να ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, από εκεί και πέρα σίγουρα οι προπονητές είναι αυτοί που διαχειρίζονται όλες τις καταστάσεις σε όλες τις ομάδες και επιλέγουν ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Εφόσον κάποιος μικρός δείξει τα στοιχεία και έχει τις προδιαγραφές να παίξει, δεν υπάρχει νομίζω προπονητής που να μην τον βάλει να παίξει, ούτως ώστε να τον εξελίξει και να φτάσει ο παίκτης σε ένα πού καλύτερο επίπεδο για να κάνει μια μεγαλύτερη καριέρα».

7) Την επιτυχία με τι θα μπορούσες να τη συνοδεύσεις;τι σημαίνει για σένα επιτυχία;

«Επιτυχία για εμένα σημαίνει να εκπληρώσει όλους τους στόχους, τους οποίους έχεις θέσει, είτε από την αρχή της χρονιάς, είτε κατά την διάρκεια, είτε είναι αυτοί πιο μεγάλοι στόχοι και πιο μικροί».

8) Τι θα ήθελες τι νέα αγωνιστική περίοδο; τι εύχεσαι και δύο λόγια για τη νέα σου ομάδα.

«Την νέα αγωνιστική περίοδο, εύχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές πάνω από όλα να έχουν υγεία, να μην υπάρχουν τραυματισμοί και επίσης όπως είπα και νωρίτερα, να μην έχουμε θέματα με την πανδημία και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά, όμορφα και καλά».

Από την άλλη θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Πόρου, τον Πρόεδρο, την διοίκηση, τον προπονητή και τους συνεργάτες του, γιατί την επιλογή τους να με κάνουν μέλος αυτής της οικογένειας και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ούτως ώστε ο Πόρος να εκπληρώσει όλους τους στόχους» .