16 Ιουλίου, 2024

Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου για τις ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά

 Το Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών αντέδρασε στις ομιλίες που έδωσαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παρουσίασης του βιβλίου, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή», του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη.

Τοποθετούμενες για τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών, σημείωσαν ότι «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών».

Σημειώνεται, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη, στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε για δεκαετίες, διολισθαίνει σε βαθιά κρίση… Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους διέρρηξε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που ήταν το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής, με αποκορύφωμα την τιμωρητική και εσφαλμένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη έχουν ασυνήθιστα ιδιαίτερη σημασία. Η χαμηλή συμμετοχή των Ευρωπαίων στις κάλπες δείχνει ότι η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και οι “καπεταναίοι” της πρέπει να αντιληφθούν πως βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους. Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία ίσως είναι απόδειξη αυτού. Οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν τις κυβερνήσεις τους».

newsbeast.gr