28 Μαρτίου, 2024

Η πρόταση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για debate και η παρέμβαση Βελόπουλου

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Βελόπουλος βγήκαν μαζί από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος νωρίτερα είχε μια θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έθεσε δύο θέματα, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο. Το πρώτο ήταν το θέμα των προσώπων που θα οριστούν υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, με φόντο και τις τουρκικές εκλογές. Το δεύτερο είχε να κάνει με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός debate πριν από τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.

 Ο κ. Βελόπουλος βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο στεκόταν ανάμεσα στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Είχε η προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρόταση του κ. Τσίπρα στον κ. Μητσοτάκη για ένα debate μεταξύ τους. Τότε παρενέβη ο κ. Βελόπουλος, λέγοντας: «τηλεοπτική αναμέτρηση με όλους τους αρχηγούς, όχι οι δυο σας». Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν απάντησε σε καμία από τις… δύο προτάσεις.

madata.gr