2 Μαΐου, 2024

Η μάχη του τροπαίου στο Ντα Λουζ

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν θα διασταυρώσουν τα ”ξίφη” τους με σκοπό το τρόπαιο του Champions League, στις 22:00 στο Estadio Da Luz

Αμφότερες έχουν κερδίσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματα και Κύπελλα, σε Γαλλία και Γερμανία τη Μπουντεσλίγκα, κυνηγώντας το μαγικό «τρεμπλ» και εξοικειωμένες με την εγχώρια επιτυχία,  έφτασαν στη Λισαβόνα για να κερδίσουν το UCL και κατά συνέπεια, την ευρωπαϊκή ηγεμονία. 

 Σε ένα τελικό αξίας 1,73 δισ ευρώ, με τους Μπάγερν να αποτιμάται σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα transfertmark στα 928,55 εκατ. ευρώ και τους Παζιριάζους στα 801,45 εκατ. ευρώ.

Οι Παριζιάνοι που έχουν κατακτήσει 24 από τα 28 τελευταία εγχώρια τρόπαια, θέλουν να γράψουν με την σειρά τους Ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Tον μεγάλο αγώνα θα διαιτητεύσει ο 44χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του σε επίπεδο UEFA. Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λορέντζο Μανγκανέλι και Αλεσάντρο Τζιαλατίνι, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ρουμάνος Οβίντιου Χατσεγκάν. Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιταλός Μασιμιλιάνο Ιράτι, ενώ καθήκοντα AVAR θα έχει ο συμπατριώτης του, Μάρκο Γκουί.