28 Μαρτίου, 2024

Οι επτά κλασσικές στάσεις ύπνου των ζευγαριών και η ανάλυσή τους!

 Πες μου πως κοιμάσαι να σου πω τι σημαίνει για τη σχέση σου!

Κοιμάστε πάντα αγκαλιά, αλλά σε ποια συγκεκριμένη στάση; Προτιμάτε να μην αγγίζεστε και να έχει ο καθένας τον χώρο του στο κρεβάτι ή ο ένας να (παρα) απλώνεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος, ο τρόπος που κοιμόμαστε λέει πράγματα για τη σχέση μας. Ωστόσο, παίζει ρόλο και ποια εποχή του χρόνου διανύουμε ή αν στην πορεία της νύχτας, θέλουμε να επιλέξουμε κάτι πιο άνετο από το spooning.

Αν και ο ύπνος δεν είναι η μόνη πηγή πληροφόρησης για την πορεία της σχέσης μας, μπορεί ωστόσο να μας ενημερώσει για αυτά που κάνουμε υποσυνείδητα. Ας πάρουμε μία ιδέα για το τι σημαίνει όταν κοιμάστε πλάτη με πλάτη ή κοιμάστε αντικριστά.

Το αγαπημένο κουταλάκι

Κάποιος αγκαλιάζει και κάνει το μεγάλο κουτάλι και κάποιος είναι το μικρό. Είναι η πιο συνηθισμένη και αγαπημένη στάση των ζευγαριών. Συνήθως ξεκινά όταν νιώθουμε άνετα με τον άλλο (συναισθηματικά και σωματικά), ενώ δίνει την αφορμή να κάνετε σεξ, λόγω στάσης. Συνήθως γίνεται στην αρχή της σχέσης, αν και δεν είναι απαραίτητο.

Το κουτάλι που κυνηγά

Όταν το μεγάλο κουτάλι θέλει και προσπαθεί να αγκαλιάσει, ενώ το άλλο απομακρύνεται. Δεν γίνεται να μην σταθούμε σε αυτόν τον συμβολισμό και να μην δούμε ότι οι δύο σύντροφοι δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Μπορεί όμως το πράγμα να είναι βαθύτερο και ο ένας να έχει την τάση να είναι υπερπροστατευτικός ενώ ο άλλος να αποζητά περισσότερη ελευθερία στη σχέση.

Πλάτη με πλάτη

Ή οπίσθια με οπίσθια. Εδώ μιλάμε για την περίπτωση των ζευγαριών που λειτουργούν με ελευθερία αλλά συνδέονται και μεταξύ τους, κυρίως σεξουαλικά. Ή βρίσκονται στην αρχή και χτίζουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη και την οικειότητα.

Οι απομακρυσμένοι

Καταρχάς, δεν μπορούμε να οδηγούμαστε σε συμπεράσματα, αν δεν ξέρουμε το context μίας σχέσης. Μπορεί ένα ζευγάρι να μην νιώθει την ανάγκη για σωματική επαφή στον ύπνο και να θέλει την άνεσή του. Αν όμως αλλάζει ξαφνικά τον τρόπο που κοιμάται, μπορεί να έχει ξεκινήσει η αποσύνδεση.

Ο αστερίας και το σαλιγκάρι

Άλλο ένα κλασικό φαινόμενο των ζευγαριών, με τον έναν να απλώνεται σαν αστερίας και τον άλλο να μαζεύεται στη γωνία επειδή δεν χωρά. Μπορεί να είναι ένδειξη μεγάλου εγωισμού, αλλά με συζήτηση και επικοινωνία, όλα αλλάζουν. Ή κάποιος θα αλλάξει κρεβάτι.

Τα πλεγμένα πόδια

Ο καθένας μπορεί να κοιμάται όπως θέλει, αλλά συναντιούνται οι πατούσες. Είναι μία παιχνιδιάρικη στάση ύπνου που, αν τη δούμε βαθύτερα, σημαίνει ότι το ζευγάρι συνδέεται πολύ βαθιά, ακόμα και αν τσακωνόταν όλη τη μέρα.

Αυτός που κοντεύει να πέσει

Αν κοιμάστε σε ένα διπλό κρεβάτι, αλλά ο ένας σχεδόν κρέμεται και κοντεύει να πέσει, μπορεί να θέλει να απομακρυνθεί από τον σύντροφό του, όσο περισσότερο μπορεί. Ίσως είναι μία μέρα όπου νιώθει πληγωμένος ή απογοητευμένος.

ilovestyle.com