23 Ιουνίου, 2024

Οι επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μας – Πώς θα προστατευτούμε

Τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μας εξετάζει σήμερα Κυριακή η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Δερματολόγοι εξηγούν πώς έχει γίνει ο ήλιος περισσότερο «επιθετικός» και επικίνδυνος τα τελευταία χρόνια και περιγράφουν τις βλάβες από τις οποίες κινδυνεύει το δέρμα μας, εάν δε λάβουμε έγκαιρα μέτρα.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι το μοντέλο Μαριαγάπη Ξυπολιά, η οποία χρειάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει μία επικίνδυνη ελιά από την πλάτη της.

«Πήγα στον δερματολόγο μου, μου είπε βγαίνει ‘χθες’, φρίκαρα. Για άλλο πράγμα πήγα και αλλού κατέληξα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλές ελιές. Πήγα για μια άλλη που φαινόταν λίγο επικίνδυνη. Είχα ψάξει λιγάκι μόνη μου την επικινδυνότητα, είχα δει ότι κάποιες ελιές που είναι ανομοιόμορφες και άλλο χρώμα μπορεί να προκαλέσουν κάποιο θέμα. Έγινε η αφαίρεση δύο μέρες μετά τη διάγνωση και περίπου έναν μήνα μετά, μου λέει ο γιατρός ότι πάλι καλά που την βγάλαμε. Έγινε βιοψία και το γλιτώσαμε».

Στην εκπομπή μιλά και η δερματολόγος Ελένη Λάζου.

«Δεν έχουμε εκπαιδευτεί να αντέχουμε περισσότερο τον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο ίδιος και λίγο χειρότερος από ό,τι ήταν παλιά. Έχουν αλλάξει άλλα πράγματα όμως, ο πληθυσμός γηράσκει, έχει αλλάξει το lifestyle μας».

Η κα Λάζου αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά και τη σημασία που έχει η τακτική επίσκεψη στον γιατρό μας προκειμένου να εξετάζουμε τους σπίλους μας.

πηγή: MEGA TV