29 Απριλίου, 2024

Η χυδαία ανάρτηση Καλλιάνου, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του και η απάντηση της ΝΔ

Απάντηση στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ζητά τη διαγραφή του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, με αφορμή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση Σεμέδο, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, δίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει δε ότι «η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά, όπως προβλέπει ο νόμος».

Η χυδαία ανάρτηση Καλλιάνου για τη 17χρονη

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος καταφέρθηκε με χυδαίο τρόπο εναντίον της 17χρονης στην υπόθεση Σεμέδο, προκαλώντας την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του συνηγόρου της. 

Κατόπιν της απόφασης της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό Ρούμπεν Σεμέδο, μετά την απολογία του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια χυδαία και ρατσιστική ανάρτηση εις βάρος της 17χρονης κοπέλας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος στράφηκε εναντίον της, κατηγορώντας την για ψευδή καταγγελία χαρακτηρίζοντάς την «φιλήδονη» την οποία φίλοι και συγγενείς τη στέλνουν να καταγγείλει βιασμό «για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13». 

Συγκεκριμένα έγραψε: «Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13″», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ο οποίος δεν έμεινε εκεί, αλλά ουσιαστικά εξαπέλυσε επίθεση και στην οικογένειά της, λέγοντας «πρώτα από όλα ντροπή στους γονείς τους που […] τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ». 

Η ανάρτησή του προκάλεσε οργισμένη αντίδραση του συνηγόρου της 17χρονης, Αλέξη Κούγια ο οποίος προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του ενώ άμεση ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μέσω της τομεάρχη Δικαιοσύνη και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνης Αγαθοπούλου έκανε λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση εγκαλώντας παράλληλα τον βουλευτή για victim blaming.

Yπό το βάρος των αντιδράσεων ο Γιάννης Καλλιάνος έσπευσε να κάνει στροφή 180 μοιρών, διαγράφοντας την ανάρτηση και διαψεύδοντας τον εαυτό του έγραψε μεταξύ άλλων σε νέα ανάρτηση, «η προσωπική μου άποψη – ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.»

Την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου – για την ανάρτησή του σχετικά με την ανήλικη που κατήγγειλε για βιασμό τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, – ζητά με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να διαγράψει τον βουλευτή του κόμματός του.

 
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:
«Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού».

 

madata.gr