26 Απριλίου, 2024

Η Χάγη διατάσσει τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγη  με απόφασή του διατάζει τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν είχε δει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τη δικαιολογία του Κρεμλίνου για τον πόλεμο, ότι δηλαδή η Ουκρανία διέπραττε γενοκτονία κατά ρωσόφωνων στα ανατολικά της χώρα.

Σύμφωνα με τον Guardian, το δικαστήριο αποφάσισε με 13 ψήφους, έναντι δύο, ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να αναστείλει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για νίκη της Ουκρανίας, καλώντας τη Ρωσία να συμμορφωθεί αμέσως.

Η Ουκρανία πέτυχε μια ολοκληρωτική νίκη στην υπόθεσή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο. Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε να σταματήσει αμέσως η εισβολή. Η εντολή είναι δεσμευτική, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η Ρωσία πρέπει να συμμορφωθεί αμέσως. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο

Ukraine gained a complete victory in its case against Russia at the International Court of Justice. The ICJ ordered to immediately stop the invasion. The order is binding under international law. Russia must comply immediately. Ignoring the order will isolate Russia even further

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 16, 2022

 

madata.gr