24 Απριλίου, 2024

Η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανάρτηση Πολάκη

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέως, ενώ η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος προχώρησε σε προγραφές δικαστών, δημοσιογράφων και κρατικών λειτουργών θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα του ανάρτηση ξεπέρασε κάθε όριο δίνοντας ονόματα και φωτογραφίες 15 δημοσιογράφων και 13 δικαστών που δεν του είναι αρεστοί και απειλεί πως “Εάν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά”.

Η ανάρτηση προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την παρέμβαση του Εισαγγελέως, ενώ η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση με στόχο τη διερεύνηση σοβαρών αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά επίσης και τα γραφόμενα στις αναρτήσεις για δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της ποινικής διωξης, εισαγγελέα πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τις περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες.

Και αυτό γιατί αναγκαία προϋπόθεση είναι η άρση της ασυλίας του βουλευτή για να προχωρήσει η ποινική έρευνα στην ουσία της.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων».

Πηγή: megatv.com