19 Απριλίου, 2024

Οι 8 έξυπνες χρήσεις του ασετόν εκτός από τα νύχια

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει αλλά και να μην χρησιμοποιεί το ασετόν! Η βασική του χρήση ασφαλώς και είναι να καθαρίζει το βερνίκι των νυχιών είτε στα χέρια είτε στα πόδια. Το ασετόν όμως περιέχει ισχυρά συστατικά και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάθε σπίτι. Γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητο μόνο για τις γυναίκες αλλά πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι για διάφορους λόγους. Ας δούμε λοιπόν 8 ασυνήθιστες χρήσεις του ασετόν!

καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

σκουπίστε τα δάπεδα

Ρίξτε ασετόν σε μια χαρτοπετσέτα και σκουπίστε τα αντιαισθητικά σημάδια παπουτσιών από δάπεδα πλακιδίων, laminate και σκυροδέματος. Αποφύγετε τη χρήση σε ξύλινο πάτωμα.

καθαρίστε τα λεκιασμένα πλακάκια

Εάν οι λεκέδες από τσάι ή καφέ στα πλακάκια σας δεν βγαίνουν εύκολα, τότε δοκιμάστε ασετόν. Ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα πανί και τρίψτε τους λεκέδες. Στη συνέχεια πλύνετε με σαπούνι και νερό.

κάντε τα παπούτσια σας να λάμπουν

Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με ασετόν και συνεχίστε να σκουπίζετε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες στα παπούτσια σας. Τέλος, σκουπίστε το παπούτσι με ένα υγρό καθαρό πανί.

καθαρίστε τις κόλλες από τα χέρια

Αν έχετε κόλλα στα χέρια σας, μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε με ασετόν. Ρίξτε λίγο ασετόν στο βαμβάκι και τρίψτε το πάνω στην κόλλα.

καθαρίστε τους λεκέδες μελανιού

Για να αφαιρέσετε τους πιο μόνιμους λεκέδες μελανιού στα χέρια ή στους τοίχους, σκουπίστε το λεκέ με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ακετόνη.

καθαρίστε τα ξυραφάκια

Το ασετόν εκτός των άλλων είναι απολυμαντικό. Μπορείτε να καθαρίσετε τα ξυραφάκια σας με ασετόν που ρίχνετε σε ένα βαμβάκι.

καθαρισμός μπανιέρας

Μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες σαπουνιού και βρωμιάς στη μπανιέρα τρίβοντας με ασετόν αναμεμειγμένο με νερό.

ourife.gr