28 Ιουνίου, 2024

Οι 5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά σύμφωνα με ένα διατροφολόγο

Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που φροντίζουν την υγεία και προστατεύουν το δέρμα μας, εξηγεί η διατροφολόγος Sophie Janvier, αποκαλύπτοντας τις 5 τοπ τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση.

Η διατροφολόγος Sophie Janvier με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της προγράμματος διατροφής Boost : 28 jours pour retrouver la forme grâce à l’alimentation anti-inflammatoire, αποκάλυψε τις συμβουλές της για να τρεφόμαστε πιο σωστά, τόσο για την σιλουέτα όσο και για την υγεία μας. Άλλωστε ανάμεσα στα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής, είναι η ζωτικότητα, η καλύτερη πέψη, η σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα, το ισορροπημένο βάρος, η καλή λειτουργία των αρθρώσεων. Επίσης βοηθά στην εικόνα της επιδερμίδας μας αντιμετωπίζοντας την ακμή και το έκζεμα. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες, γι΄αυτό και η Sophie Janvier προτείνει τις πέντε τροφές που μας προστατεύουν.

Οι 5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά:

Ξηροί Καρποί

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Άλλα είδη όπως τα brazilian nuts ή οι κολοκυθόσποροι, περιέχουν Ω3 λιπαρά, αντιμετωπίζοντας πολλές φλεγμονές, ακόμα και το στρες.

Blueberries

Τα blueberries αποτελούν μια βόμβα αντιοξειδωτικών, καθώς περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες και αποδεικνύεται επιστημονικά πως μπλοκάρουν την εμφάνιση φλεγμονών. Παράλληλα περιέχουν χαμηλά σάκχαρα, τα οποία οδηγούν σε φλεγμονή.

Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, δικαίως αποκαλείται η νέα κινόα. Επίσης περιέχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με το ρύζι ή τα ζυμαρικά.

Κεφίρ

Περιέχει φυσικά προβιοτικά που φροντίζουν το μικροβίωμα, άρα το κεφίρ οδηγεί σε καλύτερη πέψη, δυνατό ανοσοποιητικό, λαμπερό δέρμα και καλύτερη ψυχική υγεία.

Μαύρη σοκολάτα με 85% κακάο

Ολοκληρώνουμε αυτή τη λίστα με κάτι πραγματικά λαχταριστό, καθώς η σοκολάτα είναι όντως οφέλιμη για την υγεία μας. Αρκεί να επιλέγετε μαύρη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο, ενώ περιέχει μέταλλα, φυτικές ίνες και θεοβρωμίνη, μια αντιφλεγμονώδη ουσία. Τέσσερα μικρά κομμάτια είναι αρκετά. Προσοχή όμως, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει τόσα σάκχαρα που οδηγούν σε φλεγμονή, άρα πρέπει να αποφεύγεται.

Πηγή: vogue.gr