19 Απριλίου, 2024

Hellenic Train: 25 ανακοινώσεις μόνο το 2023 για τεχνικά προβλήματα

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη. Οι σοβαρές ελλείψεις στα θέματα ασφαλείας και το ανθρώπινο λάθος ήταν καταλυτικά.

Η Hellenic Train, η ιταλική εταιρεία που διαφημίζει το υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχων των συρμών με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το τραγικό δυστύχημα, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στα αίτια του δυστυχήματος. Μια μικρή έρευνα στις ανακοινώσεις της εταιρίας στα social media μόνο για το 2023 (διάστημα μόλις δύο μηνών) προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, αποδεικνύοντας ότι πίσω από το γυαλιστερό περιτύλιγμα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Άραγε πόσα καμπανάκια έπρεπε να χτυπήσουν;

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 25 αναρτήσεις της εταιρείας ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων χωρίς στις περισσότερες φορές να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακοινώνεται η χρησιμοποίηση μονής γραμμής λόγω προβλημάτων στο δίκτυο.

Τα τεχνικά προβλήματα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της Hellenic Train, εντοπίζονται στο σύνολο της γραμμής.

Να σημειωθεί ότι στις ανακοινώσεις της Hellenic Train δεν έχουμε συμπεριλάβει τα ατυχήματα λόγω φυσικών καταστροφών (π.χ. πτώσεις δέντρων) ή εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Eπίσης δεν συμπεριλαμβάνονται οι καθυστερήσεις ή ακόμη και οι ακυρώσεις δρομολογίων ύστερα από σχετική ενημέρωση της αστυνομίας ή εξαιτίας κάποιου τροχαίου ατυχήματος.

Ενδεικτικά: 

πηγή: enikos.gr