19 Απριλίου, 2024

H πιθανότερη ημερομηνία για τις δεύτερες κάλπες η 25η Ιουνίου;

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκλογική βραδιά του ΑΝΤ1, είναι πολύ πιθανό οι δεύτερες εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου. «Παίζει με ένταση αυτό σενάριο», ανέφερε. Σημειώνεται ότι έως τώρα, το επικρατέστερο ενδεχόμενο ήταν να στηθούν οι δεύτερες κάλπες στις 2 Ιουλίου.

«Έχουμε αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι και οι πρώτες ημερομηνίες για τις δεύτερες εκλογές. Ακούω ότι δεν παίζει μόνο η 2α Ιουλίου, αλλά είναι και πολύ πιθανόν το σενάριο της 25ης Ιουνίου. Παίζει και αυτό με ένταση» ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

«Εγώ δεν μπορώ να σας πω κάτι για την ημερομηνία, αλλά είναι τόσο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι τόσο ισχυρή η εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της χώρας. Νομίζω δεν έχει νόημα να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία για την οριστική απόφαση» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Είναι δεδομένο. Στην αρχή κάναμε λόγο για στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στρατηγική ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εδώ έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο δημιουργεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό» είπε από την μεριά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Πιθανότερη η 25η Ιουνίου για τις εκλογές. Αυτό είναι το δικό μου δημοσιογραφικό συμπέρασμα από όσα άκουσα από τους δύο υπουργούς» σχολίασε ο Νίκος Χαταζηνικολάου.

madata.gr