2 Φεβρουαρίου, 2023

Γρίπη – Καπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία – Δεν έχει φτάσει η κορύφωση

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, πρότεινε η πολιτεία να σκεφθεί την παράταση των διακοπών των μαθητών και να μην επιστρέψουν στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα λόγω της έξαρσης της γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων
 
Σε μία πρόταση «βόμβα» προχώρησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προφύλαξη από τη γρίπη και τις ιογενείς λοιμώξεις που «χτυπά» τα παιδιά. «Μπορεί να δοθεί παράταση των διακοπών των παιδιών. Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Υπάρχει έξαρση» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη ΜΕΘ για παιδιά στη χώρα μας.

«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Την ίδια στιγμή συμβούλεψε να μην υπάρχει πανικός στους γονείς και να προσφεύγουν στα φάρμακα. «Η καταρροή δεν είναι κάνα τρομακτικό σύμπτωμα» ανέφερε μεταξύ άλλων επαναλαμβάνοντας πως ακόμη δεν έχουμε φτάσει ως χώρα στην κορύφωση του κύματος των ιώσεων. 
Εξάλλου και ο Γκίκας  Μαγιορκίνης χαρακτήρισε αυτό που βιώνουμε, ως μία από τις  πιο έντονες περιόδους γρίπης που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο τόνισε ότι είναι μία διαχειρίσιμη κατάσταση. 

madata.gr