28 Απριλίου, 2024

Γώγος: To άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια

Κρίσιμη είναι η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου για το άνοιγμα των σχολείων. Τι αναφέρει ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στο ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει με ασφάλεια, ενώ η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου είναι κρίσιμη, καθώς «θα δούμε τα δεδομένα και θα συζητήσουμε το θέμα των σχολείων».

Παράλληλα, ο γνωστός καθηγητής διευκρίνισε ότι η συζήτηση που είχαν στην επιτροπή για τα σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σημαντική, ενώ είπε πως όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα για τα δημοτικά.

Παρόλα αυτά, ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα ώστε να έχουν και τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

«To άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο των εορτών.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι στην Ελλάδα η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν παρατηρήθηκαν ανησυχητικές εικόνες, όπως σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως κανείς δεν υιοθέτει την τακτική του ακορντεόν, δηλαδή να ανοίγουν και να κλείνουν δραστηριότητες.

Σημείωσε πως όσο η χώρα πορεύεται προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να αγγίξει το 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να χτιστεί τοίχος ανοσίας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δήλωσε πως όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά να ανοίξουν με ασφάλεια.

Εξήγησε ότι το πρόβλημα με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων δεν το δημιουργούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά οι απείθαρχοι, αναφέροντας τα «κορονοπάρτι».

 

https://www.ieidiseis.gr