4 Μαρτίου, 2024

Γλυφάδα: Ο επιστάτης είχε 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα – Διακίνησε 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

Μεγάλα χρηματικά ποσά φαίνεται πως είχε στη διάθεσή του ο Αιγύπτιος επιστάτης – ο δράστης της τριπλής δολοφονίας στη Γλυφάδα. Ειδικότερα σύμφωνα με το Μega, που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στην ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Επίσης, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

«Φρίκη, ο χώρος του φονικού ήταν γεμάτος αίματα και γυαλιά»

Μία μέρα μετά την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ένοπλη επίθεση στα γραφεία γνωστής ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα, έρχονται στο φως νέες περιγραφές για τον τόπο της τραγωδίας, όπου έπεσαν νεκροί τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Η αστυνομία αναζητά ακόμη το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου που αιματοκύλησε τα γραφεία της ναυτιλιακής το πρωί της Δευτέρας.

Σήμερα το πρωί, το συνεργείο καθαρισμού βρίσκεται εκεί. «Ο χώρος του φονικού ήταν γεμάτος αίμα και σπασμένα γυαλιά, ήταν μια φρίκη» περιγράφουν στο iEidiseis οι υπάλληλοι του συνεργείου.

Για την ώρα, από αυτά που έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται ότι ο «Άρης» ήθελε να εκδικηθεί την εφοπλιστική οικογένεια, αφού είχε απολυθεί πρόσφατα και του ζητούσαν να φύγει από το σπίτι, που του είχαν παραχωρήσει και ζούσε για χρόνια. Όμως, ένα άλλο σενάριο, έδωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης. «Δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως έγινε κάτι βαθύτερο.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, ο «Άρης» -όπως τον αποκαλούσαν- εργαζόταν επί 36 συναπτά έτη στην εταιρία και ήταν γνωστός σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο επιστάτης των σπιτιών και παράλληλα φρόντιζε την γιαγιά της οικογένειας στην ίδια περιοχή. Όταν του γνωστοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν αποδέχτηκε την απόφαση των εφοπλιστών. Προσπάθησε να μεταπείσει την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Μαρία Καρνέση αλλά μάταια. Κανένας ωστόσο δε μπορούσε να φανταστεί τη δολοφονική του αντίδραση. Ότι δηλαδή ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τους εργοδότες του εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του να παραμείνει στην εταιρία και στο σπίτι που του είχαν δώσει.

Πριν εγκατασταθεί στην οικία της Γλυφάδας φρόντιζε τη βίλα της οικογένειας στου Πεταλιούς στον ευβοϊκό κόλπο, ως άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Οι αστυνομικοί θα εξετάζουν μεταξύ άλλων εάν ένας από τους λόγους χάρη στους οποίους πύκνωσαν τα σύννεφα στις σχέσεις του Αιγύπτιου επιστάτη με την οικογένεια αφορά στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του 85χρονου εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών του, της 79χρονης Δέσποινας και της 77χρονης Μαρίας, για οικονομική διαφορά ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

madata.gr