18 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Τσίπρας: Δεν κάναμε μόνο μια μαλ…ια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης θέλει να πάρει το brand name και την κρατική χρηματοδότηση (vid)

Στην παραδοχή ότι «δεν κάναμε μόνο μια μ@@@ια» στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Τσίπρας στη σκιά της αντίστοιχης παρατήρησης του Παύλου Πολάκη για την υπόθεση Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά τον ίδιο, «είναι προφανές ότι πάει προς ένα νέο κόμμα ο Κασσελάκης. Δεν νομίζω ότι υπολογίζει στο συνέδριο, το έχει χαμένο αλλά το βλέπει σαν μια ευκαιρία για μια ηρωική έξοδο». Όπως σημείωσε στο ΟΡΕΝ ο κ. Τσίπρας, «τους υποψήφιους τους ορίζει το κόμμα και όχι γενικά ο κόσμος, η βάση του κόμματος το συνέδριο».

Δείτε την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο OPEN:

youtu.be/mbpyOX29C_I

Υπενθυμίσε, μάλιστα, ότι «στο τελευταίο συνέδριο που ήταν πρωτοφανές ως προς τα γιουχαΐσματα, ακούστηκαν συνθήματα όπως “Στέφανε τελείωνε με τους ΣΥΡΙΖΑίους” που δεν ήταν από μέλη του συνεδρίου αλλά από κλακαδόρους όπως αυτοί στην Κεντρική Επιτροπή».

 
Κατά τον Γιώργο Τσίπρα «αυτά που έγιναν στο συνέδριο έπρεπε να έχουν ξεκινήσει σαν ιστορική διαδικασία από τον Δεκέμβριο, όχι άρση εμπιστοσύνης με το καλημέρα αλλά “παληκάρι δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι δεν είναι αυτή η διαδικασία, λές τα δικά σου έξω, γράφεις τα πάντα στα παπούτσια σου και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται”». Σύμφωνα με όσα είπε «η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σώζεται αλλά πολύ δύσκολα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπρεί να υπηρετήσει μια άλλη προοπτική, το ερώτημα είναι αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει».
 
Σχολιάζοντας, τέλος, δηλώσεις βουλευτών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι θα αποχωρήσουν αν εκείνος δεν είναι υποψήφιος, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε ότι «η στάση της πλευράς του Κασσελάκη είναι ή είμαι εγώ ο ένας ή γειά σας και φεύγουμε. Πάει να πάρει ένα κέλυφος ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κάτι άλλο, το brand name και την κρατική χρηματοδότηση. Δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το δικό του μέλλον».