27 Ιουλίου, 2024

Γιώργος Σισαμάκης: Τρείς νέοι κόμβοι θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη (vid, pics)

Τρείς νέοι κόμβοι θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη του Ηρακλείου, στη Λ. 62 Μαρτύρων, στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου και στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό, αναφέρει σε δήλωση του στο poo.gr (Press Office Online) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σισαμάκης. 

Ειδικότερα, στην περίπτωση του κόμβου της Λ. 62 Μαρτύρων και με στόχο να αποκατασταθεί η λεωφόρος ως κεντρική αρτηρία της πόλης με συνεχή κυκλοφοριακή ροή, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανακατασκευή του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου σε νέα θέση, μετατοπισμένη δυτικά, η δημιουργία διαβάσεων και η επέκταση των πεζοδρομίων. Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αναμένεται να διευκολύνουν οι φωτεινοί σηματοδότες που θα τοποθετηθούν στο σημείο.

Στον κόμβο της συμβολής των οδών Σ. Βενιζέλου και Αχαιών μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας, διεύρυνση πεζοδρομίων και δημιουργία δικτύου διάβασης πεζών.

Για την περίπτωση ανασχεδιασμού του κόμβου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό ο σχεδιασμός που προβλέπεται επαναπροσδιορίζει τις φορές κατεύθυνσης των οδών που συμβάλλουν σε αυτόν και ρυθμίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/0NZam5MHowo

Πηγή: poo.gr