28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Κυπαρίσσης: Ποιοι είναι οι τρεις που συνελήφθησαν για την απαγωγή

Ακόμη τρία άτομα αναζητούν οι Αρχές για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία, από τα οποία προκύπτει η συμμετοχή τους στην υπόθεση, στην οποία εκτιμάται πως είχαν περιφερειακό ρόλο. Τα βασικά μέλη της συμμορίας ήταν οι τρεις συλληφθέντες σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για 12 αδικήματα και θα απολογηθούν την Πέμπτη.  Μεταξύ αυτών, και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας. Πρόκειται για τον 34χρονο που οργάνωσε και την απαγωγή.

 Ο 34χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής, είχε αποφυλακιστεί πριν από δύο χρόνια και ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτόν σχεδίασε την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση. Οι τρεις δράστες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά τον επιχειρηματία, αλλά είχαν πληροφορίες για την οικονομική του επιφάνεια, καθώς έμεναν στην περιοχή όπου έχει την επιχείρησή του. Τον στοχοποίησαν μελετώντας τις αναρτήσεις του στα social media, αφού έβλεπαν τον τρόπο ζωής του και γνώριζαν πως έχει χρήματα.

Εκτός από τον 34χρονο, συνελήφθη μια 39χρονη και ο 41χρονος σύζυγός της. Σημειώνεται πως οι δύο άνδρες έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους,  ενώ ακόμα η γυναίκα δεν έχει “σπάσει” και αρνείται τα πάντα.  Η 39χρονη έχει μαγαζί με ρούχα στα δυτικά προάστια. Φέρεται να συμμετείχε στην παρακολούθηση που είχε γίνει πριν από την απαγωγή και να έβρισκε τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι επικοινωνίες με την οικογένεια για τις διαπραγματεύσεις.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία. Μεταξύ άλλων είχαν κατηγορηθεί για ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών.

Τα κρησφύγετα και τα λύτρα
Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν τα κρησφύγετα των απαγωγέων, όπου κρατούσαν όμηρο επί 70 ημέρες τον επιχειρηματία Γιώργο Κυπαρίσση. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει τις έρευνές τους στη Δυτική Αττική, καθώς σε εκείνη την περιοχή έμεναν οι τρεις συλληφθέντες. Ενώ, συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων χρημάτων που δόθηκαν ως λύτρα από την οικογένεια. Σημειώνεται πως κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων. Άρα, αναζητούν άλλα 500.000 ευρώ, με δεδομένο ότι η οικογένεια κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ.

Γλεντούσαν στο Κολωνάκι
Οι τρεις που έχουν ήδη εντοπιστεί -το ζευγάρι δηλαδή και ο φίλος τους- συνελήφθησαν σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι, στο οποίο απ’ ό,τι φαίνεται είχαν πάει αμέσως μετά την παράδοση των λύτρων. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πήγαν σε ένα ακριβό εστιατόριο για να γιορτάσουν το γεγονός ότι είχαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα χέρια τους.

Είναι η πρώτη φορά που το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να βρει μέρος των χρημάτων των λύτρων, αμέσως μετά την απελευθέρωση του ομήρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr γνώριζε τα στοιχεία των τριών δραστών περίπου μία εβδομάδα πριν από την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Ήταν μια πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής πριν από λίγες ημέρες και η οποία υποδείκνυε ως ύποπτα κάποια άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διαπράξει την απαγωγή. Πρόκειται για άτομα από τρεις διαφορετικές ομάδες και όλα έχουν σχέση με τη Δυτική Αττική.

Οι αστυνομικοί εστίασαν τις έρευνές τους σε μια απ’ αυτές τις ομάδες και τελικά συνέλαβαν τρία μέλη της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr υπήρχε η δυνατότητα να τους παρακολουθήσουν τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, αποφασίστηκε αυτό να μην γίνει, καθώς δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του ομήρου, Γιώργου Κυπαρίσση.

Πώς στήθηκε η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση
Σύμφωνα με τον Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρο Τζεφέρη, οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν τον επιχειρηματία σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, του έβαλαν χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

“Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο. Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία” ανέφερε ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής” είπε ο κ. Τζεφέρης.

madata.gr