28 Μαρτίου, 2024

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά

Γυρνάτε κουρασμένη/ος μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά και η εικόνα των μαλλιών σας μαρτυρά ότι ήρθε η ώρα να λουστείτε.

Κάπως έτσι, παρά το γεγονός ότι το μόνο που θέλετε είναι να πέσετε στο κρεβάτι και να κοιμηθείτε, αναγκάζεστε να λούσετε τα μαλλιά σας και εξαντλημένη πια ξαπλώνετε.

Αν η παραπάνω περιγραφή σάς ακούγεται γνωστή, τότε πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά είναι λάθος τόσο για την υγεία των μαλλιών σας όσο και τη δική σας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείτε να κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά, θυμηθείτε τρεις λόγους να μην το κάνετε (όσο κουρασμένη κι αν είστε).

1) Αναπτύσσονται μικρόβια

Το μαξιλάρι σας είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων όταν υπάρχει υγρασία. Όταν ξαπλώνετε με βρεγμένα μαλλιά, μεταφέρετε υγρασία στο μαξιλάρι σας και καθώς εσείς κοιμάστε αυτά αναπτύσσονται και μεταφέρονται στο πρόσωπό σας. Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε.

2) Σπάει η τρίχα

Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο φθείρονται όταν τρίβονται στην επιφάνεια του μαξιλαριού. Για να μην καταλήξετε με σπασμένες τρίχες, αφήστε στο παρελθόν τη συνήθεια να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά.

3) Αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε πονοκέφαλο

Ειδικά αν έχετε ενοχλήσεις στον αυχένα σας, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από κάθε νύχτα που έχετε κοιμηθεί με βρεγμένα μαλλιά, ξυπνάτε το επόμενο πρωί με «βαρύ» κεφάλι και πιασμένη. Προτιμήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας προτού παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα, αφού η υγρασία κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, αυξάνει τις πιθανότητες να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο.

Έξυπνες εναλλακτικές λύσεις

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας στεγνώνουν αμέσως. Εκμεταλλευτείτε τις υψηλές θερμοκρασίες για να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Έτσι, δεν θα επιβαρύνετε την τρίχα σας με τη θερμότητα του σεσουάρ, ενώ επίσης θα αποκτήσετε τέλεια beach waves.
Αν νιώθετε τρομερά κουρασμένη και το μόνο που θέλετε είναι να ξεκουραστείτε, προτιμήστε να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας μία ώρα νωρίτερα το επόμενο πρωί και να κάνετε τότε μπάνιο. Μάλιστα, το πρωινό ντους θα σας ξυπνήσει και θα σας γεμίσει ενέργεια ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας.
Παραλείψτε το λούσιμο των μαλλιών σας και το επόμενο πρωί βασιστείτε στις μαγικές ιδιότητες του ξηρού σαμπουάν, το οποίο αφαιρεί τη λιπαρότητα στη στιγμή και ταυτόχρονα χαρίζει όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Μερικοί ψεκασμοί αρκούν για να δείξουν τα μαλλιά σας φρεσκολουσμένα αλλά και να μυρίζουν υπέροχα. Ψεκάστε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, περιμένετε δύο λεπτά και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απλωθεί το μείγμα.

ourlife.gr