30 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιάννενα: Σε εξέλιξη έρευνα για τη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγλαλίτιδα

Αναστάτωση σε Γιάννενα και Χίο για τον θάνατο της 20χρονης η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και πέθανε από ανακοπή.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση  ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα στα Γιάννενα.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι θεράποντες ιατροί, το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον της φοιτήτριας, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της άτυχης κοπέλας ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Η κατάστασή της 20χρονης ωστόσο αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην κλινική για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.

Φωτογραφία αρχείου