15 Μαΐου, 2024

Γιάνης Βαρουφάκης: Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο Κρήτης – O Ψαραντώνης στο Επικρατείας

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο Ηράκλειο της Κρήτης ολοκληρώθηκε η πρώτη κεντρική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Τα θέματα των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα, των επιπτώσεων του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι αλλά και τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και της ιδιωτικοποίησης του νερού βρίσκονται στο επίκεντρο της διήμερης περιοδείας του Γιάνη Βαρουφάκη σε Ηράκλειο και Χανιά. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και επικεφαλής της «Συμμαχίας για τη Ρήξη», βρίσκεται από χθες Τρίτη 4 και σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου στην Κρήτη, οπότε και το πρόγραμμα του περιλαμβάνει πολιτικές συγκεντρώσεις και στις δύο πόλεις.

Ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 11 το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου, όπου στελέχη του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη του επιφύλασσαν θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια στη 1:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι και συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα». Ακολούθησε επίσκεψη στο Καστέλλι και συνάντηση με την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση της Πεδιάδας. Η Κεντρική Πολιτική Ομιλία και συζήτηση με τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8:30μμ το βράδυ της Τρίτης 4 Απριλίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«Είμαστε εδώ ενωτικά για να δείξουμε στη πράξη τι πάει να πει σύγκλιση της αριστεράς, με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, το οποίο και από αυτή την αίθουσα στο Ηράκλειο στέλνει μήνυμα για τη σύσταση ενός νέου ενωτικού μετώπου μιας μεγάλης αγωνιστικής αριστεράς», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης κατά την ομιλία του. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανακοίνωση του θρυλικού Ψαραντώνη στη τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος, καθώς και πέντε υποψηφίων του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25), Μάριος Διονέλης (Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη), Μιχάλης Κριτσωτάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρώην Βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ ως το 2015), Αποστόλης Λουλουδάκης (Οικονομολόγος, Μέλος ΚΕ του ΜέΡΑ25), και η Ειρήνη Χαρωνίτη (Έμπορος). Ακολούθησε μια τρίωρη συζήτηση με το κοινό που κάλυψε θέματα από την ενέργεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξορύξεις, μέχρι τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, την Ευρώπη και το μεταναστευτικό. 

Σε δήλωσή του στο Press Office Online (poo.gr), ο κ. Βαρουφάκης είπε: « Είναι η αρχή μιας δύσκολης προεκλογικής περιόδου, εν μέσω βαριάς δυστυχίας της πλειοψηφίας του λαού μας. Επισκέφτηκα το Αρκαλοχώρι και είδα πράγματα που δεν θέλω ούτε να τα περιγράψω. Επιπλέον έμαθα για τις κατασχέσεις σπιτιών σεισμόπληκτων που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Σχετικά με την σημερινή μου ομιλία να πω ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε κοντά με ανθρώπους ιδίως πάρα πολύ νέους και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει νέα ελπίδα. Πρώτη φορά βλέπω χαμόγελα μετά το 2015 σε ένα χώρο της αγωνιστικής αριστεράς που πιστεύει ότι η βιωσιμότητα αυτής της χώρας εξαρτάται από το να μην συνεχίσουμε αυτό το θλιβερό «Ναι σε όλα».

Λίγο πριν την εκδήλωση ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης μιλώντας στο Press Office Online (poo.gr), ανέφερε: Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Γιάννη Βαρουφάκη ήταν το Ηράκλειο. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε το πρωί το Αρκαλοχώρι και το Καστέλλι. Είδαμε τους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι και το ότι ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα και η κατάσταση για αυτούς τους ανθρώπους χειροτερεύει. Είδαμε το τραγικό έγκλημα στο Καστέλλι με το νέο αεροδρόμιο. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης συνάντησε τον Ψαραντώνη που θα είναι συνυποψήφιος μας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπως και την προηγούμενη φορά, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς. Και ακολουθεί η ομιλία και η συζήτηση με τον κόσμο που θέλει την ρήξη και η ενημέρωσή του για το πρόγραμμά μας».


Γ. Βαρουφάκης: Το όνειδος του Καστελλίου, μια ανθρώπινη καταστροφή

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, με επικεφαλής τον Γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου με τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα".
Μετά τη συνάντηση ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ήμουν στο Αρκαλοχώρι. Δυστυχώς είναι ακριβώς το ίδιο και χειρότερο. Έχουν φύγει άνθρωποι. Με αποτροπιασμό έμαθα τα νέα για 22 κατασχέσεις, ακόμα και σπιτιών, ακινήτων σεισμόπληκτων. Μαθαίνω για τις εκατοντάδες φακέλους που έχουν κατατεθεί – 11 έχουν εγκριθεί. Αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν και εγγόνια εδώ μέσα.

Απέναντι, έχουμε αυτό το όνειδος του Καστελλίου, μια ανθρώπινη καταστροφή. Εάν το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε ήταν να αποτυπωθεί για τον ιστορικό του μέλλοντος, νομίζω η καταστροφή στο Αρκαλοχώρι, όχι τόσο από τον Εγκέλαδο αλλά από το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε, είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα.

Συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους και πολίτες
Στο πλαίσιο της περιοδείας του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στο Ηράκλειο, το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συναντήθηκε με δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που αγωνίζονται για να ανατραπεί το υποαναπτυξιακό αεροδρόμιο στο Καστέλλι.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ύστερα από την συνάντηση:“ Το ΜέΡΑ25 – η Συμμαχία για τη Ρήξη είμαστε κάθετα εναντίον αυτού του εξαμβλώματος, θεωρούμε ότι το υπάρχον αεροδρόμιο είναι σε μια εξαιρετική τοποθεσία, θα μπορούσε άνετα να εκσυγχρονιστεί, θα μπορούσε να συνδεθεί με το αεροδρόμιο των Χανίων, με άλλα αεροδρόμια σε άλλα μέρη της Κρήτης με ένα υπερσύγχρονο τρένο. Εδώ δεν έχουν προβλέψει καν πώς θα μεταφέρονται τα καύσιμα. Με βυτιοφόρα από το Ηράκλειο, 40 χιλιόμετρα και 40 χιλιόμετρα;»

Το πρόγραμμα της περιοδείας στα Χανιά
Το πρόγραμμα της περιοδείας του γραμματέα του ΜέΡΑ25 και επικεφαλής της «Συμμαχίας για τη Ρήξη» για σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου έχει ως εξής:
11:00 π.μ. – Επίσκεψη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων – συνάντηση με τους συλλόγους των εργαζομένων.

12:30 π.μ. – Επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Χανίων – Σύσκεψη με τους εργαζόμενους για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

7:00 μ.μ. – Ανοιχτή Συνέλευση Εκλογικής Επιτροπής Χανίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και συζήτηση με τους πολίτες.
Καφέ «Κήπος» – Χανιά.

poo.gr