19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας, δεν θα έμπαινε άνθρωπος σε τρένο

Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Blue Sky κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων τις δηλώσεις Καραμανλή λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στις οποίες είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Αφού αρχικά αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;» πρόσθεσε «εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;».

Θέλοντας να υπερασπιστεί τον παραιτηθέντα Υπουργό, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ούτε λίγο όυτε πολύ ότι ορθώς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στα τρένα, γιατί τότε δεν θα έμπαινε κανείς!

«Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα» είπε επί λέξει ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα επέμεινε στην άποψη του παρά την αντίδραση του πάνελ, λέγοντας ξανά: «Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Δείτε μετά το 12ο λεπτό:

 Τι είχε πει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 20 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα, ο τότε υπουργός Μεταφορών εμφανιζόταν από το βήμα της βουλής ως εγγυητής της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

«Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των επιβατών» […] «μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών», «είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια» είχε πει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απευθυνόμενος στον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο…

madata.gr