24 Ιουνίου, 2024

Γάζα: Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Στην Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές δυνάμεις και οι Παλαιστίνιοι μιλούν για εκατόμβη νεκρών, το τελευταίο 24ωρο.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά ανελέητα από άκρη σε άκρη την Λωρίδα της Γάζας.

Στη βόρεια Γάζα διασώστες βρέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με αυτό το αποτρόπαιο θέαμα νεκρά παιδιά κάτω από τα χαλάσματα.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατο 100 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 350, το τελευταίο 24ωρο.

Με υποσιτισμένα και σκελετωμένα παιδιά έχει γεμίσει το νοσοκομείο Αλ Άκσα της κεντρικής Γάζας. Η μικρή Γιασίν δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα πλήττεται από λιμό.

«Δεν υπάρχουν τρόφιμα, υγιεινά τρόφιμα και σωστές υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε γιατρός.

Την ίδια ώρα, βαθαίνει όλο και περισσότερο το ρήγμα στο εσωτερικό του Ισραήλ. Οι ακροδεξιοί εταίροι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απειλούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν προχωρήσει στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, καθώς όπως λένε θα απελευθερωθούν οι όμηροι αλλά δεν θα διαλύσουν τη Χαμάς. Ενώ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαϊρ Λαπίντ, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι θα στηρίξει την κυβέρνησή του αν προχωρήσει με την συμφωνία εκεχειρίας.

Στο Ισραήλ, ολοένα και φουντώνει το κύμα αγανάκτησης κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποδεχθεί την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να επιστρέψουν οι όμηροι. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με συλλήψεις.

πηγή: MEGA TV