19 Απριλίου, 2024

Γάμοι: Τελετές και τις καθημερινές – Ανάρπαστες οι ημερομηνίες του καλοκαιριού

Ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στον γάμο και τη βάφτιση φαίνεται ότι θα είναι το καλοκαίρι του 2022, καθώς ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, αλλά και διοργανωτές γάμων, επισημαίνουν ότι όλες οι ημερομηνίες είναι κλεισμένες.
«Μας είπαν ότι οι εκκλησίες είναι κλεισμένες για τα επόμενα δύο χρόνια».

Τη μεγάλη ζήτηση επιβεβαιώνουν και οι επιχειρηματίες.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Ζευγάρια που δεν έχουν κλείσει θα δυσκολευτούν», λέει ο Γιώργος Αγρογιάννης, διοργανωτής εκδηλώσεων.

Η Βάλια Ρούβαλη, ετοιμάζεται να παντρευτεί σε τρεις εβδομάδες και να βαφτίσει το μωράκι της. Αν και ήθελε να παντρευτεί νωρίτερα, ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα την έκαναν να αναβάλλει τον γάμος της, καθώς και εκείνη όπως και πολλά ζευγάρια δεν μπορούσε να κάνει γαμήλιο τραπέζι χωρίς μουσική.

«Δεν θα δεχόμουν να κάνω γάμο με 20 άτομα και χωρίς μουσική».

Από τον Φεβρουάριο, ο Γιώργος Αργογιάννης διοργανωτής εκδηλώσεων δέχεται τηλέφωνα ζευγαριών για να επιμεληθεί μουσικά, αλλά και με φαντασμαγορικά βεγγαλικά τον γάμο τους, και όπως λέει, για τους επόμενους 6 μήνες, πλέον έχει κλείσει όλα τα Σαββατοκύριακα με γάμο ή βάφτιση, με μόνο δύο ημερομηνίες να είναι ελεύθερες μέχρι και τον Οκτώβρη.

«Είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από δύο χρόνια που τα ζευγάρια θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο των ονείρων τους, με τα πατροπαράδοτα γλέντια, τη μουσική και τους πολυάριθμους καλεσμένους να επιστρέφουν, και τις μέλλουσες νύφες επιτέλους να χαμογελούν».

30% αυξημένες οι τιμές
Η αύξηση τιμών σε όλα τα προϊόντα, δεν άφησε ανεπηρέαστους τους γάμους και της βαφτίσεις, καθώς από την ώρα που θα πατήσει το πόδι της η νύφη στην εκκλησία, μέχρι και στο φαγητό του τραπεζίου και τις ανθοστολίσεις, οι τιμές έχουν ανέβει έως και 30%.

Ακόμα και οι βέρες, που κοιτούσε η Βάλια με τον σύζυγό της πέρυσι, καθώς και οι τιμές που είχαν κλείσει για τον ανθοστολισμό και το τραπέζι του γάμου, φέτος είναι διαφορετικές.

«Έχουν ανέβει όλα, το κρέας, τα φαγητά, τα ποτά, ακόμα και οι βέρες».

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι επαγγελματίες προσπαθούν να προσαρμόσουν τις τιμές και τις υπηρεσίες τους στο μπάτζετ των μελλόνυμφων, ενώ για φέτος το καλοκαίρι οι γάμοι έχουν την τιμητική τους, με όλες τις ημερομηνίες να είναι κλεισμένες.

madata.gr