19 Σεπτεμβρίου, 2024

Γαλλία: Ένοχος δήλωσε ο Πελικό για τους μαζικούς βιασμούς της συζύγου του

Στην κατάθεσή του παρακάλεσε την οικογένειά του να τον συγχωρήσει, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ντομινίκ Πελικό που επί δέκα χρόνια νάρκωνε και καλούσε και άλλους άνδρες να βιάζουν τη σύζυγό του, Ζιζέλ, παραδέχτηκε σήμερα Τρίτη τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και παρακάλεσε την οικογένειά του να τον συγχωρήσει, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

 
Ο Ντομινίκ Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα στη δίκη που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία, αλλά η εμφάνισή του αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Σήμερα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπαστούνι. «Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα», δήλωσε ο 71χρονος. «Προσεύχομαι για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να δεχτούν τη συγγνώμη μου. Μετανιώνω για ό,τι έκανα, ζητώ τη συγχώρεσή σας, ακόμη και αν δεν είναι συγχωρήσιμη».
 
Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι είχε δύσκολη ανατροφή και πως έχει πέσει και ο ίδιος θύμα βιασμού, ενώ ανά διαστήματα ξεσπούσε σε κλάματα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η πρώην σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό, 72 ετών, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, τόνισε: «Είναι δύσκολο να ακούει κανείς από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε».