19 Μαρτίου, 2024

Φρίκη στο Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 6 μέτρων αποκεφάλισε δύτη στις αρχές αυτού του μήνα καθώς μάζευε οστρακοειδή στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, σηματοδοτώντας σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία της χρονιάς.

Η φρικτή τραγωδία συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, ενώ ο Manuel Lopez, 53 ετών, μάζευε όστρακα στα ανοιχτά του Benito Juárez στη Sonora, στη δυτική ακτή του Μεξικού, ανέφερε η Tracking Sharks. Λέγεται ότι έκανε κατάδυση από την πόλη Paredón Colorado στον πυθμένα του ωκεανού χωρίς δεξαμενή οξυγόνου για να πιάσει τα συγκεκριμένα όστρακα, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε βάθος 1ο έως 17 μέτρων.

Η αποστολή οστρακοαλιείας του Λόπεζ διακόπηκε όταν ο λευκός καρχαρίας δάγκωσε το κεφάλι του κόβοντάς το κατευθείαν, σύμφωνα με το Tracking Sharks. 

«Βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο ώμους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Χοσέ Μπερνάλ.

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν τεθεί σε υψηλή επιφυλακή. «Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για ψάρεμα για αρκετές ημέρες», είπε ο Μπερνάλ.

Ωστόσο, ο Lopez, ο οποίος φέρεται να είχε ανάγκη από χρήματα, είδε την ευκαιρία να κάνει μια επικερδή κατάδυση λόγω της έλλειψης οστρακοειδών στην αγορά. Φέρεται ότι αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και να ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι, όπως αποδείχτηκε, για ψάρεμα.

Δεν είναι σαφές τι ώθησε το αρπακτικό να επιτεθεί, αλλά ο καρχαρίας θα μπορούσε να είχε προσελκυστεί από τις αναταράξεις και τους ήχους που δημιουργούσε ο Λόπεζ ενώ μάζευε τα μαλάκια, ανέφερε η Tracking Sharks.

madata.gr