25 Απριλίου, 2024

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ανοίγει σήμερα 2 Μαϊου 2023, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». 

Tο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ και επιδοτεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και συστήματος αποθήκευσης (μπαταρία).

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναμένονται να γίνονται στην πλατφόρμα του gov.gr και οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι θα πρέπει να εισέλθουν σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet.

Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η επιδότηση για μπαταρία είναι 90% και 100%, ανάλογα με την εισοδηγματική κατηγορία.

Η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000. ευρώ για αγρότες.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο αιτών να έχει συνάψει ήδη Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην έχει συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός.