21 Μαΐου, 2024

Φωτιές: Ο Μητσοτάκης εκτάκτως στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας

Εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες επέστρεψε ο πρωθυπουργός ο οποίος από χθες το βράδυ υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ δεσμεύτηκε για γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον κρατικό μηχανισμό.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις ξεκίνησαν ήδη από το πρωί.

«Όσο κι αν έχουμε δυστυχώς απώλειες περιουσιών, θα δούμε, θα μετρηθούν πόσες είναι αυτές, βλέπουμε όμως ότι δεδομένων των συνθηκών για να μην παρεξηγηθώ, χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε ένα όλο και πιο έτοιμο, όλο και πιο άμεσα να ανταποκριθεί κράτος», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επικοινωνία Κικίλια με Φάμελλο, Ανδρουλάκη & Κουτσούμπα
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, επικοινώνησε και ενημερώθηκε από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, τονίζοντας πως τώρα προέχει η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση.

«Το θέμα δεν είναι μόνο η ζωή που είναι πρώτα από όλα η ζωή, αλλά είναι, όπως καταλαβαίνετε, και το περιβάλλον και η περιουσία που πρέπει να προστατεύσουμε. Τα σχόλια και οι αξιολογήσεις μετά όμως, τώρα προέχει να δομήσουμε στρατηγικές».

Με τον Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε σήμερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος από χθες προέταξε την προστασία των ανθρώπινων ζωών.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στους κατοίκους στη νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, που δοκιμάζονται και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και σε πυροσβέστες και εθελοντές που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Αυτήν την στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή και εύχομαι σύντομα να ελεγχθούν οι πυρκαγιές».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τους επεσήμανε ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από τα μέτωπα στο πλευρό των κατοίκων.

Σήμερα, η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι και να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής.

madata.gr