1 Οκτωβρίου, 2023

Φωτιά στον Έβρο: Μεγαλώνει το μέτωπο και η ένταση της πυρκαγιάς

Χθες εστάλησαν και δύο 112 για τις περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ, όπου συνεχώς υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης.
Ενισχύεται η ένταση και η έκταση του πύρινου μετώπου της Κοτρωνίας στον Έβρο, όπου συνεχίζεται για 13η ημέρα η μάχη για την κατάσβεση της χειρότερης δασικής πυρκαγιάς της Ευρώπης.

Το ενεργό μέτωπο της Κοτρωνιάς μεγαλώνει σταδιακά από χθες καθώς οι νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν την ένταση της πυρκαγιάς, η κατεύθυνση της οποίας είναι ευμετάβλητη.

Η φωτιά από χθες κατευθύνθηκε προς Γιαννούλη Σουφλίου χωρίς -μέχρι στιγμής- να σπάει την άμυνα των αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν περιφερειακά του οικισμού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μάλιστα εχθες εστάλησαν και δύο 112 για τις περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ, όπου συνεχώς υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης.

Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνδράμουν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβάνονται και οι ξένες αποστολές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, 31 Αυγούστου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, για τις εξής περιοχές:

Αττική &Κύθηρα
Βοιωτία
Φθιώτιδα
Κορινθία
Αργολίδα
περιοχές Εύβοιας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Αχαΐας & Λακωνίας
Κρήτη
νησιά Π.Ε. Ρόδου: Κάρπαθος, Κάσος 

in.gr