28 Ιουνίου, 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού

 Στα δικαστήρια Πειραιά, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής, (21/06), μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από την θαλαμηγό «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ».

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν το Σάββατο (22/06) από αξιωματικούς της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, του πυροσβεστικού σώματος.

Όπως ανέφερε το Mega οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάσχεσης της θαλαμηγού το οποίο είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής χωρίς θάνατο προβλέπεται ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια και πρόστιμο έως 200.000 ευρώ, καθώς πλέον θεωρείται κακούργημα, έπειτα από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Το χρονικό
Από ένα υπερπολυτελές γιοτ, στο οποίο επέβαιναν 17 τουρίστες, φαίνεται πως εκτοξεύθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/06), ανοιχτά της Ύδρας, δεκάδες πυροτεχνήματα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της παραλίας του Αγίου Νικολάου. Το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και η κατάσβεση δύσκολη.

Καθοριστική για τις εξελίξεις φαίνεται πώς ήταν η καταγγελία ενός καπετάνιου που βρισκόταν στην περιοχή που έπεσαν τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο καπετάνιος είπε στους άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, ότι άκουσε έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδε φως και λάμψη σε θαλαμηγό που ήταν σε διπλανό όρμο.

Στο σημείο βρισκόταν μόνο μία θαλαμηγός, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη των 13 μελών του πληρώματός της, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.

Ο καπετάνιος έδωσε αναλυτική κατάθεση στην πυροσβεστική, η οποία αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

«Ο δήμος μας ήδη έχει καταθέσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά πάντως υπευθύνου. Η ταλαιπωρία που πέρασε ο δήμος μας η ψυχική οδύνη που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες χθες βράδυ, ο κίνδυνος που υπήρξε για τον φυσικό πλούτο. Από ένα σημείο και μετά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας όταν πλέουν στην περιοχή 6 με 7 μποφόρ εντάσεως άνεμοι κάποιοι να ρίχνουν πυροτεχνήματα», είπε ο δήμαρχος Ύδρας.

newsbeast.gr