25 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Βούλα: Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Χιλιάδες στρέμματα χαμηλής βλάστησης και πευκοδάσους στην Άνω Γλυφάδα και στην Βούλα έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σάββατου κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην οδό Μετσόβου.
Η μορφολογία του εδάφους, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς ανέμους και τους ακαθάριστους οικοπεδικους χώρους βοήθησαν την πυρκαγιά να επεκταθεί γρηγορά και να φτάσει δίπλα στα σπίτια της περιοχής καταστρέφοντας περιουσίες και απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Ήταν η πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού που αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τουλάχιστον ένα σπίτι στο Πανόραμα Βούλας παραδόθηκε στις φλόγες με τους κατοίκους της περιοχής και τους εθελοντές να παραμένουν στο σημείο του πύρινου μετώπου σώζοντας με τις προσπάθειες τους τις περιουσίες τους.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη για περισσότερες από οχτώ ώρες φτάνοντας κοντά και σε γηροκομείο στην περιοχή της Βάρης.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν ξανά την μάχη της κατάσβεσης ενώ ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημίων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

madata.gr