29 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Δροσοπηγή: Καίγεται ο οικισμός, εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες – Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Στις φλόγες έχει παραδοθεί ο οικισμός της Δροσοπηγής.  Η κόλαση φωτιάς έχει ξεκινήσει να καίει σπίτια στη Δροσοπηγή, με το μέτωπο της πυρκαγιάς να έχει φτάσει στο Κρυονέρι στο οποίο χτυπούν καμπάνες, με τους κατοίκους να αφήνουν τα σπίτια τους.

Η αστυνομία, λίγη ώρα νωρίτερα, έψαχνε πόρτα πόρτα τα σπίτια στη Δροσοπηγή προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι οι κάτοικοι.

 Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Κρυονέρι, τις Αφίδνες και τον Κοκκινόβραχο καθώς οι φλόγες λίγο πριν τις 19:00 απειλούσαν τις περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένο στη Δροσοπηγή – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσής του

Πληροφορίες για έναν εγκλωβισμένο άνθρωπο στη Δροσοπηγή μετέδωσε προ ολίγου ο τηλεοπτικός σταθμός Open. 

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία ωστόσο λόγω της πύρινης λαίλαπας δεν κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή για να τον εντοπίσει και να τον απομακρύνει. 

 Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός μεσήλικα που βρίσκεται στο σπίτι του.

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή δεν ελέγχεται. Το παιχνίδι χάνεται» ανέφερε ο αντιδρήμαρχος Ωρωπού, Ευάγγελος Λιάσκος, σημειώνοντας πως το ύψος της φλόγας ξεπερνά τα 60-70 μέτρα. 

«Αυτή τη στιγμή επιχειρούν μόνο δύο ελικόπτερα, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η φωτιά με αυτά τα μέσα» πρόσθεσε. 

 

madata.gr