26 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτιά: Πύρινος εφιάλτης για τρίτη μέρα στην Αλεξανδρούπολη

Έξι είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, σε Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία, Εύβοια και Κύθνο.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με το πύρινο μέτωπο να απειλεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Ηδη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσής του, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε εντολή για εκκένωση αρκετών περιοχών.

Δύσκολη όμως ήταν η νύχτα και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία (σε Πρόδρομο και Ταρσό), Εύβοια και Κύθνο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, όπως τόνισε και στην τελευταία χρονικά ενημέρωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.

Δύο είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές τη Δευτέρα: ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας άνδρας (πιθανότατα μετανάστης) στη Λευκίμμη Έβρου. Σε μια σειρά από τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές κάηκαν σπίτια, ενώ τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.