28 Μαρτίου, 2024

Formula 1: Το 6ο Grand Prix στο Μονακό

Στο Μόντε Κάρλο δίνουν ραντεβού αυτή την Κυριακή 28 Μαΐου, οι φανατικοί της Formula 1, όπου θα διεξαχθεί ο 6ος αγώνας του πρωταθλήματος. Όσοι όμως δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Πριγκιπάτο του Μονακό θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ που στις 16:00 θα μεταδοθεί ζωντανά.

Το Μόντε Κάρλο φιλοξενεί Grand Prix από το 1929 και η παρουσία του είναι εμβληματική στο πρόγραμμα της Formula 1. Η Formula 1 μια φορά τον χρόνο «ξεχνάει» το πόσο ασφαλής θέλει να είναι και διοργανώνει αγώνα στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο αγώνας εκεί είναι μια «τρέλα». Οι στενοί δημόσιοι δρόμοι του λιμανιού είναι γεμάτοι παγίδες και μπαριέρες που καιροφυλακτούν.

Το Grand Prix στο Μονακό είναι ο μόνος αγώνας που λήγει σε μικρότερη απόσταση, καθώς γίνονται 78 γύροι που ισοδυναμούν με 260km και όχι με 305km, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Η διαδρομή έχει μήκος 3.337m και οι 19 στροφές της πίστας του Μονακό είναι διάσημες. Τα φετινά μονοθέσια, όμως, είναι πιο μεγάλα (5m) και πιο βαριά από ποτέ, και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των οδηγών.

Στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τη μέρα κυριαρχούν οι αγώνες με F1, F2, F3 και Porsche Supercup και το βράδυ οι «αγωνίες» στα πάρτι που διοργανώνονται εν πλω.

Tο πιο λαμπερό πάρτι από όλα, το Amber Lounge, θα διεξαχθεί το βράδυ του Σάββατου 27 Μάϊου στο Grimaldi Forum. Εκεί, θα βρίσκεται και η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 Μαρία Θωμά, η οποία την Κυριακή 28 Μαΐου σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή Formula 1 Show, που θα προβληθεί στις 15:00 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, θα μας μεταφέρει το κλίμα της μοναδικής αυτής βραδιάς.

Στην εκπομπή Formula 1 Show μπορείτε επίσης να δείτε μία συνέντευξη του επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, στον Πάνο Σεϊτανίδη, ένα αφιέρωμα στον Άιρτον Σένα, που έχει ταυτιστεί όσο κανείς με τη διάσημη διαδρομή στο Πριγκιπάτο, καθώς και μοναδικές εικόνες από την ατμόσφαιρα στο λιμάνι λίγο πριν την εκκίνηση, όπου θα βρίσκονται όλοι οι VIP του Φεστιβάλ των Καννών.

Καλεσμένος στο στούντιο θα είναι ο Δημήτρης Δεβερίκος, οδηγός αγώνων που έχει τρέξει πολλές φορές στο Μονακό.

Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» θα είναι οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης και στις μεταδόσεις των αγώνων θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

Την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 16:00, ο ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ βάζει τις θέσεις περιμένοντας τους τηλεθεατές να απολαύσουν αποκλειστικά το 6ο Grand Prix της Formula 1!

 Πηγή: newsit.gr