17 Οκτωβρίου, 2024

Flyover: Τέλη Οκτωβρίου παραδίδονται οι νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Έτοιμη η εφαρμογή για την κίνηση

Το θέμα της πρόσκαιρης στάθμευσης σε περιοχές γύρω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ζήτημα της ρύθμισης των φαναριών σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στη πόλη, λόγω και των εργασιών του Flyover, τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβούλιου υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

 
Σύμφωνα με τον ίδιο, απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες να συζητηθούν ακόμη, σχετικά με το πώς θα γίνεται η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων από τους νέους χώρους στάθμευσης, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ στο… παιχνίδι μπαίνει και ο ΟΑΣΘ μέσω της κυκλικής συγκοινωνίας από και προς τους νέους αυτούς χώρους. Παράλληλα, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε πως η εφαρμογή που θα υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα και θα δείχνει την κίνηση των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμη προς χρήση, καθώς έχουν προστεθεί όλες οι κεντρικές αρτηρίες.
 
«Συνεδριάσαμε σήμερα για να εξετάσουμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας όσο διαρκούν οι εργασίες του Flyover, οι οποίες επιφέρουν μια ταλαιπωρία επειδή έχουν αποκλειστεί κάποιες οδοί της Περιφερειακής. Σήμερα λοιπόν συζητήσαμε με τους συμμετέχοντες για το θέμα της πρόσκαιρης στάθμευσης. Αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι ότι απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες να ρυθμιστούν που αφορούν, κυρίως το πώς θα δημιουργηθούν οι δυνατότητες εισόδου και εξόδου από τους καθορισμένους χώρους στάθμευσης. Είμαστε σε αναζήτηση νέων οικοπέδων γύρω από την Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα τις ώρες αιχμής να μη συνωστίζονται όλοι στο κέντρο, αλλά να μπορούν να αξιοποιήσουν τους νέους χώρους.
 
Παράλληλα, με τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ, συζητήσαμε για την κυκλική συγκοινωνία, ούτως ώστε από και προς τους χώρους να υπάρχει μια διαρκής κυκλική συγκοινωνία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το τρίτο που συζητήσαμε είναι το θέμα ρύθμισης φαναριών στη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε λοιπόν να ολοκληρωθεί η μελέτη για να ρυθμίσουμε κάθε φανάρια που έχουν μείνει με δεδομένα άλλων εποχών. Επειδή υπάρχει επιβάρυνση του κυκλοφοριακού, πρέπει και τα φανάρια να ρυθμιστούν τουλάχιστον καίρια σημεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, για να μπορούν να διαρκούν ανάλογα με την κίνηση των οχημάτων.
 
Σε ότι αφορά στην εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα έχει τελειώσει η φάση της επεξεργασίας, έχουν προστεθεί όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και είμαστε έτοιμη να τη δώσουμε προς χρήση του κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο υφυπουργός στις δηλώσεις του.
 
Για το ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων
Στη συνέχεια ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στο ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων, λέγοντας πως πρέπει να εφαρμόζονται στα σημεία που έχει ορίσει ο κάθε δήμος.
 
«Επαναλαμβάνω την συμφωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώροι φορτοεκφόρτωσης τα σημεία που ορίζονται από τους δήμους, για να μην έχουμε αυτή την διαρκή στάση αυτοκινήτων που μεταφέρουν εμπορεύματα οπουδήποτε μέσα στη Θεσσαλονίκη. Με άλλα λόγια, αυτό που συζητήσαμε και ζητήσαμε είναι ο καθένας να αναλάβει ένα μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που αναλογεί σε όλη την πόλη, για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας μέχρι να παραδοθεί το έργο του Flyover», είπε.
 
Για το μετρό Θεσσαλονίκης
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως από την έναρξη της λειτουργίας του -στις 30 Νοεμβρίου- και έπειτα, θα έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη.
 
«Να σημειώσω ότι 30 Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης. Δίνεται λοιπόν το μέτρο στη κυκλοφορία, κόβεται το πρώτο εισιτήριο χωρίς να υπάρχει άλλη αναβολή, επομένως το γεγονός αυτό θα συμβάλει αφενός στην εκτόνωση ενός μεγάλου μέρους του κυκλοφοριακού και αφετέρου όλο αυτό θα φέρει νέες ρυθμίσεις στην πόλη -όπως τα δρομολόγια των λεωφορείων-, τα οποία θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την στιγμή που θα ξεκινήσει η λειτουργία του μετρό», είπε χαρακτηριστικά.
 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.