9 Ιουνίου, 2023

Exit Poll 2023: Αυτός είναι ο μεγάλος κερδισμένος στις Εκλογές 2023

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 σε όλη την Ελλάδα και οι Εκλογές 2023 θα αποτελέσουν πια… ιστορία.

Αυτό που περιμένουν άπαντες είναι το Exit Poll 2023 στο οποίο θα φανεί το ποιος έχει καταφέρει να πάρει την πρωτιά, ποιοι αύξησαν τα ποσοστά τους και ποιοι κατέγραψαν απώλειες δυνάμεων. Επιπλέον, αγωνία επικρατεί και για τα κόμματα που πάσχισαν για την έκπληξη και την είσοδο στη Βουλή.

Τα κομματικά επιτελεία ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους μετρήσεις από το πρώτο και το δεύτερο κύμα των Exit Polls, καταγράφοντας ήδη το ποιοι είναι οι νικητές και οι χαμένοι της βραδιάς. Παράλληλα, προετοιμάζουν και τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας σχεδιάζοντας τα βήματα που θα ακολουθήσουν, «μετρώντας» πολύ προσεκτικά και τους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο μεγαλύτερος νικητής όλων σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δεν ήταν άλλος από την αποχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στις 17:00, μόλις το 48,76% των υποψηφίων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είχαν προσέλθει στις κάλπες. Με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός, η αποχή αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος νικητής αυτών των εκλογών ξεπερνώντας τα ποσοστά των κομμάτων…

newsbomb.