14 Απριλίου, 2024

Έξι λάθη που κάνεις μετά την άσκηση και δεν έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς!

Μήπως δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου; Μάθε τους λόγους!

Μήπως γυμνάζεστε πολύ σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να τους κατακτήσετε;

Αν σας συμβαίνει το παραπάνω, τότε ίσως κάνετε κάποια λάθη μετά την προπόνηση, που καλό θα ήταν να αποφύγετε.

Τι λάθη κάνετε μετά από την άσκηση.

Λάθος 1: Δεν γυμνάζεστε αρκετά

Θα πρέπει να ασκήστε αρκετό καιρό, για να φτάσετε τους στόχους που προσδοκείτε. Εάν γυμνάζεστε μία φορά την εβδομάδα, δεν θα οδηγηθείτε σε σημαντικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να γυμνάζεστε με συνέπεια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και να εναλλάσσετε τις προπονήσεις σας ώστε να υπάρχει τόσο η ενδυνάμωση όσο και το cardio μέσα στο πρόγραμμα.

Λάθος 2: Προπονείστε υπερβολικά πολύ

Εάν ασκήστε σε υπερβολικό βαθμό, τότε οι μύες σας δεν ξεκουράζονται και μπορεί να μη δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Καλό είναι το σώμα σας να ξεκουράζεται. Είναι πιθανό ότι θα πετύχετε μόνο το 70% των δυνατοτήτων σας από την υπερβολική προπόνηση, και υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να τραυματιστείτε ή να αρρωστήσετε. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί, να προσαρμοστεί και να ανακτήσει δυνάμεις.

Λάθος 3: Στέρηση ύπνου

Είναι σημαντικό να κοιμάστε σωστά, καθώς αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να ξεκουραστεί. Αν είστε κουρασμένοι, είναι αδύνατο να κάνετε μια καλή προπόνηση.

Λάθος 4: Καταναλώνετε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Το τι τρώτε παίζει σημαντικό ρόλο τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση. Προσπαθήστε λοιπόν όσο μπορείτε να καταναλώνετε μη επεξεργασμένες τροφές, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

Λάθος 5: Είστε αφυδατωμένοι

Αν τα ούρα σας είναι πολύ σκούρα, πολύ πιθανό να είστε αφυδατωμένοι. Και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προπόνησή σας, γιατί ακόμα και 1% της αφυδάτωσης έχει σημαντικό αντίκτυπο στην φυσική σας κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό, όταν ασκήστε και να στοχεύετε σε 2 λίτρα υγρών την ημέρα.

Λάθος 6: Παραλείπετε τις διατάσεις

Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν τις διατάσεις, ή stretching, μετά την προπόνηση, κάτι που είναι πραγματικά μεγάλο λάθος. Το stretching είναι σημαντικό, γιατί μειώνει τις ορμόνες του στρες και ελαχιστοποιεί την μυϊκή δυσκαμψία και τους τραυματισμούς μετά από την προπόνηση.

ilovestyle.com