25 Μαΐου, 2024

Ευρωεκλογές 2024: Εκτός οι Σπαρτιάτες. Βασίλης Στίγκας: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση του Αρείου Πάγου να «κόψει» το κόμμα των Σπαρτιατών στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίαζε από το πρωί της Τετάρτης 25/04 για να ανακηρύξει τα κόµµατα και τους συνασπισμούς κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η απόφαση για το κόμμα των «Σπαρτιατών» ήταν να μη συμμετάσχει στις εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Σπαρτιάτες μένουν εκτός της κούρσας των Ευρωεκλογών.

Αυτό που αναμένεται είναι και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή.

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου – που ξεδιπλώνεται σε περισσότερες από 50 σελίδες – στηρίζεται στο γεγονός ότι πίσω από την ηγεσία του κόμματος των «Σπαρτιατών» θεωρείται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε Α’ βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση.

«Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες. Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση. Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός. Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι ‘’μπροστινός’’ ή ‘’αχυράνθρωπους’’, όμως ήταν το ‘’καύσιμο’’ για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη. Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο».

Ο Βασίλης Στίγκας για τον Κωνσταντίνο Φλώρο
Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, μίλησε για τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε. Είχε έρθει ως ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε και έναν νέο άνθρωπο. Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Από όσο γνωρίζω δεν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Μεταξύ των όσων έγγραφαν στο υπόμνημα, ήταν πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους «Έλληνες». Αυτό δεν έγινε ποτέ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εγώ το καταδίκασα αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν πολύ άσχημη. Τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσα και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου. Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτά που έλεγε δεν μπορώ να τα μεταφέρω. Ο Μπογδάνος ξαφνικά άρχισε να με βρίζει και το βράδυ ήταν στο κανάλι του Βελόπουλου».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής ΝΔ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα όσα συνέβησαν.

«Εγώ είδα το μισό επεισόδιο. Είδα το κεφαλοκλίδωμα, την μπουνιά, να πέφτει κάτω ο κ. Γραμμένος,  να τον σηκώνουν  οι άνθρωποι της Βουλής ενώ ο κ. Φλώρος συνέχιζε να λέει ‘’Μη μου ξαναβρίσεις την μάνα’’. Αυτό που λέει η πλευρά Φλώρου και ο κ. Στίγκας θα αποδειχτεί. Αποδεικνύεται πως η ακροδεξιά είτε μέσω των ‘’Σπαρτιατών’’ είτε μέσω  της ‘’Ελληνική Λύσης’’ ήταν μέσα στην ‘’Ελληνική Βουλή’’. Το επεισόδιο απέδειξε ότι ο ‘’κασιδιαρισμός’’ είναι μέσα στη Βουλή».

madata.gr