29 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Μέχρι τη Δευτέρα η αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Έως τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους  από τις βελγικές δικαστικές Αρχές, μετά από τεσσεράμισι μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «τέλειωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, κ. Καϊλή θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, το νωρίτερο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, καθώς είναι τυπικά ελεύθερη και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί πλέον το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα φορά, για να εγκατασταθεί εκ νέου στο σπίτι της. Στην νέα αυτή φάση της ζωής της, ωστόσο, η Εύα Καϊλή επέλεξε να μείνει μόνη της με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και όχι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος θα διαμένει μόνος του σε άλλο χώρο του οικήματος.

«Υπάρχουν δύο χώροι» περιέγραψε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως «στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο».