29 Μαρτίου, 2024

Euroleague: Στο ΣΕΦ το καθοριστικό παιχνίδι της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Final 4

Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στο Final Four της Euroleague, αλλά τελικά ηττήθηκε από τη Μονακό με 78-77 στο Πριγκιπάτο. Το καθοριστικό 5ο παιχνίδι που θα γίνει στο ΣΕΦ με την στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, θα κρίνει το εισιτήριο για το Βελιγράδι.
Ο Φαλ βγάζει έξω στον Σλούκα κι αυτός σουτάρει για τη νίκη μέσα στο Μόντε Κάρλο. Η μπάλα βρίσκει σίδερο κι ο Ολυμπιακός αντί να πάει από τώρα στο Βελιγράδι, θα επιστρέψει στο ΣΕΦ για μια τελευταία ζαριά. Μετά την ήττα του από τη Μονακό με 78-77, η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα κριθεί στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Σλούκας ήταν και πάλι ο κινητήριος μοχλός στην επίθεση σκοράροντας 19 πόντους. Οι Βεζένκοφ και Φαλ κέρδισαν πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-39 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Κέβιν Ντουράντ παρακολουθούσε από την εξέδρα και χειροκροτούσε τον φίλο του Μάικ Τζέιμς, όμως αυτός που έκανε τη ζημιά στους ερυθρόλευκους ήταν ο Ντουέιν Μπέικον. Η Μονακό ανέτρεψε γρήγορα τη διαφορά χάρη στον Αμερικανό φόργουορντ, που πέτυχε μεγάλα καλάθια, με πιο μεγάλο αυτό στα 54’’ πριν από τη λήξη, που έμελλε να είναι και το νικητήριο.

Στο πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί και η σειρά της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα μετά τη νέα νίκη των Βαυαρών με 59-52 επί της Μπάρτσα, που κατέγραψε τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή της ιστορίας της. Στο φάιναλ φορ έχουν ήδη προκριθεί Ρεάλ και Εφές.

 

megatv