25 Απριλίου, 2024

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Σκληρή ήττα 60-80 από τη Λετονία – Κινδυνεύει η πρόκριση

Σκληρή ήττα υπέστη η Εθνική Ελλάδος από τη Λετονία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ομίλου. Μια νίκη θα έφερνε την ομάδα πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης για την τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023. Ωστόσο, τελικά ηττήθηκε με 60-80. Τα μάτια στρέφονται στον αγώνα της Δευτέρας (14/11) με το Βέλγιο εκτός έδρας, καθώς η εθνική απειλείται πλέον με αποκλεισμό.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι η Εθνική ομάδα είχε πρόβλημα στο σουτ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο, ενδεικτικά, με 0/5 τρίποντα. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην καλή της άμυνα κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ, όπως δείχνει και το 13-16 με το οποίο μπήκαν στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες.

Εκεί, η Ελλάδα πέτυχε το πρώτο της τρίποντο, έπειτα από επτά άστοχες προσπάθειες, με τον Γκίκα αλλά υπήρχαν πλέον προβλήματα όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα, με συνέπεια οι Λετονοί να ξεφύγουν με +9 (24-33 στο 18′) και να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με +8 (28-36), χάρη σε τρίποντο του Στρέλνιεκς.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην τρίτη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Στρέλνιεκς και Τίμα συνέχιζαν να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα, στέλνοντας τη Λετονία στο +20 (45-65).

πηγή: newsbeast.gr